South Park: The Fractured But Whole - Bring the Crunch

Met 'Bring The Crunch' rondt South Park: The Fractured But Whole zijn seizoenspas af. Ben je klaar om voor een laatste keer 'The New Kid' te zijn?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Het gaat niet goed op kamp Tardicaca. Net zoals in menig horrorfilm waar een kamp gevestigd is naast een meer, sterven de kampbegeleiders op mysterieuze wijze. Jij en jouw vrienden nemen het op tegen talloze monsters zodat minstens één begeleider het overleeft, want anders wordt het kamp opgeschort en moet je naar huis.Gameplay


Net zoals in From Dusk Till Casa Bonita zal je in deze verhaaluitbreiding bijgestaan worden door een vast vriendenteam, aangevuld door nieuwkomer Mint-Berry Crunch! Met zijn krachten van zowel munt - die meestal dienen als buff - en bosbessen - die meestal dienen als debuff - is hij de ideale partner om het team net dat beetje voordeel te bieden. Na een eerste aanvaring met de monsters ontdek je de 'Final Girl' in jezelf. Deze nieuwe klasse biedt alle krachten van alle meisjes die het einde van een horrorfilm overleven - die dan meestal sterven in het begin van de sequel. Met deze klasse maak je gebruik van allerlei gereedschap die je vindt en de acties die daarbij gepaard gaan zijn vrij bloederig van aard.

Naast de nieuwe buddy en de nieuwe klasse ontgrendel je hier ook Lake Tardicaca (zet RE na Lake en je weet welke kampen hier georganiseerd worden) en zoals in menig horrorfilm heb je hier ook de vaste waarden. De douches van de begeleiders, het kampvuur, een dokje aan het meer, een vreemdeling die overal opduikt en vertelt dat je dit pad beter niet bewandelt en inderdaad, een Indiaanse begraafplaats - of is het Native American?
Net zoals de vorige DLC en de hoofdgame moet je hier ook verschillende puzzelelementen met elkaar combineren om voortgang te boeken in het verhaal en de zijmissies. Die zijmissies komen nu wat meer in de aandacht, vooral omdat je medailles kan verdienen waardoor een specifiek artefact sterker wordt. Dat is handig als je wat meer voordeel wil halen!

Conclusie


Net zoals de vorige DLC is deze ook aan de korte kant. Op 2,5 uur was ik in staat om alles, zowel hoofdverhaal als zijmissies, vrij te spelen. Dit heeft als grote nadeel dat je de eindgeneriek al ziet voorbijrollen wanneer je net weer in de game 'geraakt'. Deze DLC biedt opnieuw een leuke ervaring in de kenmerkende South Park-sfeer, maar is dus aan de korte kant.

Pluspunten


  • Leuke verhalende uitbreiding
  • Nieuwe klasse en daarbijhorende buddy


Minpunten


  • Aan de korte kant
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
6/10

South Park: The Fractured but Whole

Release
di 17 okt, 2017
Genre
RPG
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Obsidian

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
6/10

South Park: The Fractured but Whole kopen?