Madden NFL 19

Na een geslaagde overgang van Madden NFL 17 naar Madden NFL 18, kunnen we dit jaar opnieuw met de Amerikaanse sport aan de slag. We waren vooral benieuwd of EA voor de nodige vernieuwing wist te zorgen.De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Net zoals in de vorige Madden NFL-game krijgen we ook nu een korte, doch leuke verhaalmodus voorgeschoteld waarin we terug de avonturen volgen van Devon Wade en zijn vriend Colt Cruise in het vervolg op Longshot. Beide heren hebben elk hun eigen verhaal te vertellen waarbij jij als speler telkens bepaalde momenten moet (na)spelen. Lukt het Devon door te breken in de NFL en slaagt Colt erin een team te vinden die zijn talenten weet te omarmen? Hoe beter je speelt, des te groter de kans op slagen, al moeten we wel kwijt dat Longshot in Madden NFL 18 vorig jaar beter was uitgewerkt dan dit jaar. De sleutelmomenten die men eruit pikt weten te weinig impact te hebben, wat jammer is voor spelers die wel kunnen genieten van een sterk verhaal.

Gameplay


In tegenstelling tot FIFA 19 heeft EA minder grondige aanpassingen doorgevoerd aan de gameplaymechanismen van hun Madden NFL-serie. Zo blijft de basis bestaan, maar legt men deze keer wat meer de nadruk op het meer beweeglijker zijn van je spelers. Het lopen en vangen van ballen voelt net iets vlotter aan, alsook de mogelijke manieren om een bal te gooien zijn ietwat aangepast om het realisme te verhogen. Nieuwkomers zullen de game echter nog steeds moeilijk en niet zo toegankelijk vinden, diehards zullen de kleine aanpassingen dan weer met veel plezier aanvoelen.Op vlak van gamemodi hoef je in Madden NFL 19 niks nieuws onder zon verwachten. Zo kan je nog steeds met je favoriete team strijden voor winst, met de drie uur durende verhaalmodus Longshot aan de slag en is het mogelijk met Madden Ultimate Team aan de slag te gaan. Laatstgenoemde heeft, opnieuw, enkele aanpassingen ondergaan zoals in FIFA 18 waardoor je het nu ook tegen teams van de ontwikkelaar en andere spelers kan opnemen in solo-uitdagingen.

Graphics & Sound


Madden NFL 19 geniet van voor het tweede jaar op rij van de grafische pracht van de Frostbite Engine, maar weet helaas niet altijd te overtuigen. Glitches en onnatuurlijke bewegingen zal je vaak ervaren, terwijl spelers er dan weer gelikt uitzien. Op vlak van muziek kunnen we echter weer met een leuke soundtrack aan de slag, iets waar EA jaar na jaar in lijkt te slagen om voor de nodige sfeer te zorgen.

Conclusie


Het is misschien een cliché, maar Madden NFL 19 is meer van hetzelfde en kent iets te weinig progressie vergeleken met de sprong die EA vorig jaar met Madden NFL 18 heeft gemaakt. Het vervolg op Longshot weet niet volledig te overtuigen, terwijl de basis look en feel van de game quasi identiek is gebleven.

Pluspunten


  • Verhoogd realisme
  • Aanpassingen aan MUT


Minpunten


  • Vervolg op Longshot overtuigt niet
  • Te weinig nieuws onder de zon
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Madden NFL 19

Release
vr 10 aug, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
EA Sports
Ontwikkelaar
EA Sports

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10