Aces Of The Luftwaffe - Squadron

We hebben onze voorliefde voor SHMUPS (kort voor shoot-em up games) al meermaals verkondigd en zijn dan ook blij dat kleine indiegame-ontwikkelaars de nodige tijd en fondsen blijven uittrekken om ons nieuwe games voor te schotelen. Nieuw sinds eind vorige maand: Aces of the Luftwaffe – Squadron.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


De Duitse Aces of the Luftwaffe zijn na drie jaar terug van weggeweest en hebben het snode plan om deze keer de VS binnen te vallen. Aan jou nu de taak het bevel te nemen over een stel Wingmen (elk voorzien van hun eigen leuk karakter) en de vrede en vrijheid te herstellen door aan boord van hun dodelijke stalen vleugels te klimmen. Lukt het jou om de kogelregen boven Amerikaanse kusten en steden te overleven en de Duitsers te verslaan?Gameplay


Aces of the Luftwaffe: Squadron blijft getrouw aan de gekende SHMUP-gameplay, waarbij je beschikt over een gevechtsvliegtuig, uitgerust over zwaar geschut. Het verschil bij andere gelijkaardige titels is echter dat je voor een keer niet met maar één vliegtuig schiet, maar dat je drie teamgenoten die naast je vliegen tegelijk het vuur openen. Voor de rest gaat de titel niet af van het paadje dat andere games uit het genre hebben aangelegd. Vijanden vliegen over het scherm, power-ups zorgen voor sterkere wapens en op het einde van enkele levels volgen er baasgevechten waar je strategisch te werk zal moeten gaan om ze neer te krijgen. Aces of the Luftwaffe: Squadron maakt dus niet meteen het verschil, al vinden we de coöperatieve mogelijkheid voor vier spelers wel mooi meegenomen naast de leuke verhaalsequenties die de game rijk is.

Graphics & Sound


Het belangrijkste bij een game als Aces of the Luftwaffe: Squadron is dat hij vlot speelt. Dat is gelukkig het geval; grafisch wordt alle mooi weergegeven, het spel haalt zijn aantal frames per seconde en ook op vlak van audio werd er genoeg tijd en moeite in de game gestoken. Wat moet een SHMUP-fan nog meer?Conclusie


We hadden het graag kunnen spelen; een titel die het SHMUP-genre terug op de kaart zou zetten en volledig vernieuwend uit de hoek zou komen. Aces of the Luftwaffe: Squadron is helaas niet die game geworden, daarvoor speelt het te vaak op veilig, maar je kan wel een uur of twee genieten van een leuk verhaal, gepaard met toffe baasgevechten. Dat de game speelbaar is met vier in co-op is daarbovenop nog eens mooi meegenomen.

Pluspunten


  • Co-op
  • Leuk verhaal


Minpunten


  • Niet vernieuwend
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10

Aces Of The Luftwaffe - Squadron

Release
di 24 jul, 2018
Genre
Shoot-em-up
Platform
ps4
Uitgever
Dead Good Media
Ontwikkelaar
Dead Good Media

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
7/10