Tempest 4000

Met Tempest 4000 gaan we terug in de tijd en wanen we ons opnieuw in het Ataritijdperk. Is deze Tempest 4000 nog relevant of niet? Dat lees je hier!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Wegens het ontbreken van een verhaal krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


De gameplay is zeer eenvoudig: je begeeft je op een voorgedefinieerd parcours en knalt alles omver wat er op je weg ligt. Bewegen doe je - vrij ongecontroleerd - met de linkerknuppel, knallen doe je met het kruisje, een megaraket afvuren met het cirkeltje en je kan af en toe je parcours tijdelijk verlaten - 'springen' - door de rechter schouderknoppen te gebruiken. Her en der komen er wel power-ups tevoorschijn. Hierdoor krijg je een beter wapen, wordt je sprongkracht ontgrendeld, of krijg je zelfs artificiële hulp van een drone die samen met jou de obstakels omver schiet.

Concreet begeef je je op een ruimtelichaam, soms een simpel vlak, soms twee vlakken loodrecht op elkaar, iets ellipsoïde-achtig, of soms gewoon grillige vormen. Het is de bedoeling dat je de obstakels vermijdt, of afknalt. Soms zijn dit simpele 'ruimteschipjes', soms vuren die terug, en soms lijkt het alsof je bergen en dergelijke moet ontwijken. Het zal geen verrassing zijn dat het scherm soms iets té vol en onoverzichtelijk wordt. Aangezien deze game echter een vertaling is van een arcadeklassieker naar de hedendaagse console, weet je op voorhand waar je aan begint.
Graphics & Sound


We mogen zeggen dat de audiovisuele kwaliteit representatief is voor het tijdperk dat het wil nabootsen. Verwacht je dus aan pixelachtige texturen, en een hoop 8-bit-geluiden.

Conclusie


Hoe moet je punten geven op een game, die opzettelijk zo ontwikkeld is dat hij stante pede achterhaald is? We hebben  ooit nog soortgelijke games tussen de kiezen gehad zoals Goat Simulator, en daarom passen we bij de scores hetzelfde principe toe. We geven elk aspect een score van 60%, omdat het de bedoeling is om zo'n game te maken. We vermelden hier wel bij dat Tempest 4000 eigenlijk weinig te zoeken heeft op onze PS4, en het spel al snel saai wordt. De eerder nostalgische persoon zal zich hiermee misschien wel even kunnen bezighouden, al is het prijskaartje van € 30 toch iets te hoog gegrepen.

Pluspunten


  • Representatief


Minpunten


  • Niet meer voor deze tijdsperiode
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

Tempest 4000

Release
di 17 jul, 2018
Genre
Retro
Platform
ps4
Uitgever
Atari
Ontwikkelaar
Atari

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10