LEGO The Incredibles

Met de komst van de tweede animatiefilm over de superheldenfamilie kan een LEGO-interpretatie niet uitblijven. Hierbij volgt onze review van LEGO The Incredibles!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


De Incredibles zijn in vol ornaat en gaan de confrontatie aan met de Ondermijner. Een boef met molachtige eigenschappen die graag gaten boort met zijn ongelooflijk grote boormachine/voertuig. Gelukkig is het gezin van superhelden in staat om hem te stoppen, maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot. De schade in de stad is enorm! Het publiek keert zich tegen de superhelden! Niet gevreesd, want daar ontmoeten we Winston Deaver, en diens zus. Zij nemen superhelden onder hun hoede om speciale opdrachten uit te voeren. Tot Bobs - of Mr. Incredible - grote teleurstelling wordt hij niet opgenomen in het team, in tegenstelling tot Helen - Elastigirl. Bob wordt dan maar huisman, maar het duurt niet lang vooraleer een nieuwe superschurk zijn opmars maakt. Is dit samengesteld team klaar voor de uitdaging, of worden er oude bekenden ter hulp geroepen?Het verhaal is rechttoe rechtaan, doch vrij amusant. We krijgen wel wat plotwendingen naar ons gegooid, maar de niet-kleuter ziet deze al lang aankomen. Het hoofdverhaal speel je uit in een drie à vier uur, maar daarna kan je nog met het oorspronkelijk verhaal - van de eerste film dus - aan de slag.

Gameplay


We kennen ondertussen het vaste stramien van de LEGO-games. Met de vele beschikbare personages doorloop je het verhaal terwijl je tussen de scènes door een open wereld voorgeschoteld krijgt, en die wereld is dynamischer dan ooit! Boeven zijn hun criminele gangetje aan het gaan, en jij kan die een halt toeroepen door enkele kleine missie's te doorlopen. Eens je een gebied hebt ontdaan van boeven, kan je een nieuw gebouw plaatsen. Hiervoor heb je wel incredi-blokken nodig, die de gele bouwstenen wat vervangen of aanvullen. In dat specifiek gebouw moet je dan meestal nog iets klein doen om een rode steen te verkrijgen - die je dan een bonus of 'mod' geeft zodat je bijvoorbeeld twee keer zoveel noppen verzamelt, of al dansend door het spel gaat.
Verder doe je steeds wat je altijd doet in dit type games. Voorwerpen kapotslaan, andere eruit opbouwen, en noppen verzamelen om die personages en voertuigen te ontgrendelen. Heb je beide verhalen doorlopen, dan heb je uiteraard nog een hoop te vinden in de levels, want sommige kits - verzamelobjecten - en geheime locaties kan je nu eenmaal niet met de oorspronkelijke personages vinden.

Het niveau van de puzzels zien we jammer genoeg bij elke LEGO-game dalen. Hierdoor wordt het wel toegankelijker voor de jongere gamer, maar qua moeilijkheidsgraad blijft de volwassene op zijn honger zitten.

Graphics & Sound


De audiovisuele kwaliteit is zeer goed, zoals we gewend zijn van de franchise. Het zeer goede stemmenwerk, de karakteristieke humor, de menu's die je doen terug denken aan superheldenseries van de jaren '80 en '90, en het daarbijhorende deuntje ... alles past perfect!

Conclusie


LEGO The Incredibles is een game die aan alle verwachtingen voldoet. Akkoord, her en der zien we wel krachten die we al in eerdere games hebben gezien, maar daar is uiteraard niets mis mee. Het nieuwe aan deze game is de dynamische open wereld, waar je ook enkele uurtjes op vermakelijke wijze kan slijten. Een must have voor de liefhebber, jong of oud.

Pluspunten


  • Humor
  • Audiovisueel top
  • Aantrekkelijke open wereld


Minpunten


  • Misschien het voorspelbare verhaal
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
8/10

LEGO The Incredibles

Release
wo 27 jun, 2018
Genre
Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
TT Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
8/10