MotoGP 18

Een nieuw MotoGP-seizoen brengt ook een nieuwe game met zich mee. Wij schrijven voor dit jaar MotoGP 18 op.

 

De geteste versie is de PS4 Pro versie.

Verhaal


Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


De bekende modi zijn traditiegetrouw weer aanwezig in deze game. Daarom worden de modi “Time trail” en “Quick race” verder links gelaten. In de modus Career speelt zich het bekende verhaal af. Je begint in de laagste klasse (de Red Bull MotoGP Rookies Cup) met als uiteindelijke hoofddoel het winnen van de titel in de MotoGP. Het is wel opvallend dat men het managementgedeelte dat men in MotoGP17 had geïntroduceerd eruit heeft gehaald. In plaats daarvan is het vanaf nu mogelijk om, zoals in de Formule 1, een volledige raceweekend te rijden. Het is daarnaast wel nog mogelijk om je motor van upgrades te voorzien. Dit doe je door punten te verzamelen in de testen voorafgaand aan een race. Deze testen bestaan uit de onderdelen snelheid, remmen en de ideale lijn berijden. Het rijden van deze testen is wel aan te raden omdat je met een middelmatige motor niet in staat bent om voor de eindzege mee te doen. Tijdens het rijden word je overspoeld met informatie. Zo krijg je een aantal aspecten in beeld te zien: de naam van de bocht die je neemt, wie er allemaal valt en welke positiewisselingen er zijn. Mocht je dit storend vinden, dan is er de optie om per onderdeel dit uit te zetten.

 

De motoren reageren lekker fel op het gas geven, remmen en sturen. Om dit gevoel extra te onderstrepen is het aan te raden om deze game met “Pro Physics” te spelen. Zo merken we daadwerkelijk goed het verschil of we rijden in het zonnetje of op een kletsnatte baan.

Ten slotte kent de game ook een fotomodus. Deze werkt vrij eenvoudig en binnen de kortste keren maak je de geweldige screenshots die als achtergrond voor je Playstation 4 niet mis staan.

Graphics & Sound


Op grafische vlak zien we verbeteringen, die vooral in lijn liggen van het gedeelte van het publiek. Nu wordt er volop met vlaggen gezwaaid, wat sfeerverhogend werkt. De motoren en coureurs zien er gewoon weer perfect uit. De details kloppen allemaal! Zeker met het geluid. Of je nou op een Honda, Ducati of Yamaha zit, elke motor heeft zijn eigen unieke jankend geluid.

 

Conclusie


Het nadeel van de Career is wel dat je, zoals de afgelopen delen, onderaan de ladder begint. Een tip aan Milestone zou zijn om een verhaal in aan te brengen wat je tussen de verschillende klasse laat kiezen. Daarbij is het jammer dat het managementgedeelte niet meer in de game zit waardoor MotoGP17 net meer inhoud heeft dan MotoGP18..

Pluspunten


  • volledig raceweekend
  • Degelijke game waar gewoon niet veel mis mee is
  • Gevoeligheid van de motoren
  • Fotomodus


Minpunten


  • Lange laadtijd
  • Elk jaar in Career onderaan de ladder beginnen
  • Geen managementaspecten meer, waardoor MotoGP18 niet zo sterk is als zijn voorganger
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10

MotoGP 18

Release
do 07 jun, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Bandai Namco
Ontwikkelaar
Milestone

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
7/10