Tennis World Tour

Tennis World Tour is één van de weinige tennisgames die we hebben op de Playstation 4. Maar is dit ook een game, set en match?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Bij het opstarten van de game wordt aan ons gevraagd of we naar de Tennis School willen gaan om zo in een paar korte lessen de kneepjes van het tennisvak te leren. Nadat we deze inleiding hebben afgerond hebben wij de mogelijkheid om te kiezen voor een oefenwedstrijd of om een carrière te starten. In de oefenwedstrijd heb je de mogelijkheid om te spelen met 30 bekende tennissers zoals Roger Federer, Gaël Monfils, John Isner, Angelique Kerber en Madison Keys. België wordt in deze game vertegenwoordigd door David Goffin. Nadal staat wel op de cover van de game, maar zit zelf niet in de game. Al meteen in het eerste potje krijgen we de schrik van ons leven. Zo kloppen de animaties totaal niet. Een bal die makkelijk haalbaar is, wordt gemist en een bal die vier meter naast je komt kan je wel terugslaan. Tel daarbij ook nog op dat ballen door de scheidsrechter uit worden gegeven die harstikke in waren en je weet dan al dat het feest compleet is.

 

In de Career Mode begin je met je eigen gemaakte personage op plek 100 van de wereldranglijst met als uiteindelijke doelstelling de felbegeerde nummer één van de wereld te worden. Deze plek dien je te bereiken door toernooien te winnen. Je hebt ook de mogelijkheid om toernooien over te slaan zodat je gezondheid toeneemt waardoor je het volgende toernooi weer volledig fit kan beginnen. Tijdens het spelen speel je coaches en nieuwe rackets vrij die je weer een kleine boost geven. Tijdens je carrière reis je de hele wereld over. Wat opvalt is dat deze game niet de officiële ATP/WTA-licentie heeft waardoor alles wordt afgewerkt in fictieve stadions.

De game heeft ook een online functie, maar staat nu al een ruime maand aangekondigd als “coming soon”. Hierdoor konden we het online gedeelte niet testen.

Graphics & Sound


De animaties van de spelers ogen allemaal houterig en weerspiegelen totaal niet de werkelijkheid waardoor je het gevoel krijgt dat je met een Playstation 3 game bezig bent. John McEnroe verzorgt de commentaar. Verwacht daar niet teveel van, want je hebt alles binnen één potje al meerdere malen voorbij horen komen. Bovendien stemt de commentaar totaal niet overeen met de gebeurtenis in de game. Zo gebeurt het regelmatig dat als je na een lange rally een mooi punt maakt, je de commentaar “wat een slechte bal” krijgt. Bij een dubbele fout is me zelfs overkomen dat ik het commentaar “mooi punt” kreeg.

 

Conclusie


Tennis World Tour is al vanaf 22 mei 2018 verkrijgbaar. Tot op het moment van schrijven zitten we nog steeds met een onvolledig afgewerkt game. Zo ontbreekt nog steeds de online functie en kloppen de animaties en commentaar van geen kanten. Men had in eerste instantie aangegeven dat er op 4 juni 2018 een grote update zou plaatsvinden. Deze update heeft nooit plaatsgevonden. In plaats daarvan kwam een kleine update met daarbij een alternatief outfit voor Roger Federer. In een interview met de Franse krant Le Monde heeft men inderdaad toegegeven dat de game een paar weken voor release pas voor 20% klaar was. Dit is te merken. De enige conclusie die ik heb kunnen trekken is dat deze in de huidige staat nooit had mogen worden uitgegeven.

Pluspunten


  • Niets wat de vermelding waard is


Minpunten


  • Animaties die niet kloppen
  • Commentaar komt niet overeen met de gebeurtenissen in de game
  • Niet de officiële ATP/WTA-licentie
  • Veel grote namen ontbreken
  • Online functie die nog steeds niet geactiveerd is
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
2/10
Gameplay
2/10
Grafisch
2/10
Geluid
2/10
Duur
2/10

Tennis World Tour

Release
di 22 mei, 2018
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
BigBen Interactive
Ontwikkelaar
Breakpoint

Score

Verhaal
2/10
Gameplay
2/10
Grafisch
2/10
Geluid
2/10
Duur
2/10