Borderlands

Tgoh, wat is deze game lang geleden... Wat kunnen we hier nu nog over vertellen? Wel, dat lees je hier!

 

Verhaal


De planeet Pandora: een verafgelegen dorre planeet. Thuis van de legendarische “Vault”. Niemand weet wat het is, maar velen worden erdoor aangetrokken. Deze “Vault” lokt vele schattenjagers, waaronder jij…
Het spel zelf bestaat uit missies die je op je eentje, maar ook met drie andere vrienden tot een goed einde kunt brengen. Inderdaad, deze game kan je volledig online met z’n vieren uitspelen of als je liever op je eentje speelt, kan je dit ook. De missies komen van Dr. Zed, Marcus, Scooter en andere, maar ook van een mysterieuze engel (die eigenlijk tot het einde een mysterie blijft). De missies zijn zeer uiteenlopend: van zoek object a tot dood vijand b. De vijanden zien er meestal (zeker niet altijd) wel hetzelfde uit, maar hun level, dus gezondheid, schade enzovoort stijgt mee met het jouwe, zodat deze vijanden doden nooit verveelt. De bazen in Borderlands worden steeds mooi ingeleid en zijn meestal personen die meerdere problemen in hun leven hebben …

   
   

Gameplay


Het spel is eigenlijk een verhaal dat vertelt wordt door één van de vier mogelijke karakters waaruit je moet kiezen in het begin van het spel. Deze vier karakters hebben elk hun eigen karakteristieken en gaven. Nadat je een personage gekozen hebt, begint het spel met heel simpele missies. Hoe meer missies je doet, hoe meer experience je krijgt en hoe hoger je level wordt. Per level dat je stijgt krijg je meer health en een punt dat je kan besteden aan één van je gaven. Vandaar het aspect “role” van role playing shooter.
Elk personage heeft één of meerdere lievelingswapens die je al dan niet direct krijgt bij de aanvang van het spel. Deze wapens komen in alle geuren en kleuren voor. Er zijn in deze game 17 750 000 variaties van wapens.
De meeste van de wapens die je vind zal je dan ook verkopen bij één van de vending machines. Verder kan je dan nog je schild en “mod” uitrusten. De “mod” voor je personage is een modificatie zodat je pluspunten krijg bij enkele van je gaven.

   

Grafisch
Grafisch is het van de makers nooit de bedoeling geweest om levensecht over te komen. Ze hebben eerder gekozen voor afbeeldingen die lijken te komen een stripverhaal. Dit heeft als enorm voordeel dat alles er grafisch heel goed uitziet. Je maakt je geen zorgen over “monden die niet met het geluid overeen komen” of “waait zijn haar wel in de juiste richting”, je speelt gewoon de game.

Conclusie:


Ik stond in het begin erg argwanend tegenover deze game tot wanneer een vriend me deze game aanraadde. Toen ik erop begon te spelen, was ik direct verkocht. Grafisch is het eens iets anders maar zeker niet minder leuk. Héél veel geweld is pedagogisch niet verantwoord, maar daarom ook niet minder leuk. De multiplayeroptie is een groot pluspunt. Als je echt alles wilt uitspelen ben je toch wel zoet voor een 25-30 uur. In mijn geval was dit ongeveer 2 maand.

Kortom: als je in een game graag kunt stijgen in levels, schiet en als je humor apprecieert, alleen of met je vrienden, is deze game zeker iets voor jou.

+ punten


- Humor
- Verrassend einde
- Graphics best OK
- Eindeloze keuze van wapens (ook minpunt)
- Reeds enkele uitbreidingen

- punten


- Je kan veel tijd verspillen enkel met je te verplaatsen
- Eindeloze keuze van wapens (ook pluspunt)Uitbreidingen 

Deze uitbreiding komt na het oorspronkelijke verhaal, let wel op: je kan deze uitbreiding starten wanneer je wil, maar dit doe je beter als je de oorspronkelijke game hebt uitgespeeld. Deze uitbreiding bezit spoilers en de vijanden zijn iets sterker …
Deze uitbreiding gaat verder waar de game stopt. Weer met doldwaze humor, dezelfde soort graphics, maar met een ganse boel nieuwe vijanden, je kan het al raden: verschillende soorten zombie’s. Hier moet je weer missies vervolledigen en krijg je toegang tot nieuwe wapens.

+ punten


- waardige uitbreiding op het origineel
- verrassing op het einde

- punten


- heel vlug uitgespeeld

score: 8/10

 

Als je geen online vrienden hebt, laar je deze uitbreiding beter gewoon staan daar waar je ze gevonden hebt.
Kort: hier zijn drie arena’s waar je één “simpele” missie moet uitvoeren. Dan kan je in elke arena één “moeilijke” missie uitvoeren. De moeilijke missie is éénzijdig en deze duurt gemakkelijk twee uur.
Als je met een online crew steeds speelt is deze uitbreiding misschien een meerwaarde, maar zelfs dit is niet zeker …

+ punten


- je krijgt de mogelijkheid om je gear in een kluisje te steken (40+)

- punten


- maar één enkele missie
- géén afwisseling

score: 4/10

 

Deze uitbreiding speelt zich af na het oorspronkelijke verhaal. Deze uitbreiding is vooral gericht op de voertuigen uit Borderlands en hier komen enkele nieuwe bij.
De nadruk is hier ook gelegd op het multiplayerspel. Je hebt bijvoorbeeld een voertuig met vier plaatsen.
In deze uitbreiding komen enkele nieuwe personages, nieuwe missies en nieuwe vijanden aan bod. Je zou kunnen denken: meer van hetzelfde, dit is echter niet waar. De spanning wordt hier de hoogte ingevoerd en het is maar beter dat je al level 50 bent vooraleer je aan deze uitbreiding begint.
Het allerbelangrijkste is dat deze uitbreiding ook met een uitbreiding van je level krijgt. Met andere woorden, nu is je maximumlevel 61…

+ punten


- uitbreiding van je level
- hele boel nieuwe wapens
- verrassing op het einde (van het spel, niet het verhaal)

- punten


- het gebied is zeer uitgebreid en je hebt altijd een voertuig nodig
- als je geen voertuig hebt is het soms een tijdje wandelen wat vlug gaat vervelen

score: 8/10

Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
10/10

Borderlands

Release
vr 03 dec, 2010
Genre
First Person Shooter
Platform
ps3
Uitgever
2K Games
Ontwikkelaar
Gearbox Software

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8.5/10
Geluid
8/10
Duur
10/10

Borderlands kopen?