Dead Island Definitive Collection

De Dead Island reeks maakt ook zijn opmars naar de PS4 met deze Definitive Collection die de twee oorspronkelijke games bevat, alsook een retrovariant. Hoe wij deze aanloop naar DI2 overleefden kan je hier lezen.Verhaal


Na een heftig feestje op een paradijselijk eiland ontwaak je versuft in je hotelkamer. Wanneer je gaat ontbijten merk je dat het hotel er nogal verlaten bijligt. Even later merk je dan toch enkele vakantiegangers op. Hallo?! Ze zitten je plots achterna en het blijkt dat deze nogal zin hebben in jou...w vlees! Al vluchtend bereik je een lift en hier vertelt een mysterieuze stem dat hij je wil helpen. Je volgt zijn aanwijzingen maar raakt buiten bewustzijn...

Tijdens je tocht om van het eiland af te raken, ontmoet je vele personages. Deze verlangen allemaal wel iets van je. Het één wat belangrijker dan het andere, maar het hoofddoel is om van het eiland af te raken. Tijdens je tocht doorheen het tropisch eiland kom je ook meer en meer te weten over de oorzaak van de zombieplaag....Riptide


Na de avonturen van Dead Island bevind je je in een schip. Blijkbaar experimenteert men graag met overlevers, en het duurt niet lang of 'the shit hits the fan'. Plots zit je middenin hordes zombies op een godverlaten schip. Dit schip strandt uiteindelijk op een ander exotisch eiland. Here we go again!

Retro Revenge


In dit 16-bit avontuur draait het om wraak, van een kat. Max zijn kat is ontvoerd en dat ten tijde van een zombieplaag. Baan je een weg doorheen de straten van Californië om je kat terug te vinden. Het verhaal van deze bonusgame stelt niet veel voor, maar daar draait het niet om.

Gameplay


De gameplay vanuit de vorige generatie blijft overeind. Zo hak, sla, stamp, verbrand en schop je je een weg doorheen hordes zombies met een zelfgekozen personage, dat een unieke skill tree heeft.

Naast de coole, en soms enge, gameplay kan je ook je eigen wapens maken, upgraden en aanpassen naargelang het materiaal en de blauwdrukken die je vindt doorheen de game. Het loont om alle koffers, verlaten computers en jawel, zelfs vuilbakken te doorzoeken, want anders mis je misschien de nodige batterij om van je broodmes een geducht wapen te maken dat zombies kan elektrocuteren.Her en der liggen basiskampen verspreidt op het eiland. Het is gemakkelijk om de fast travel optie te gebruiken tussen deze basiskampen, eens je deze vrijgespeeld hebt. In deze kampen bevinden zich ook een hoop gestrande reizigers die allemaal wel iets van je verlangen. De ene wil verbanden om zijn vrouw op te lappen, de andere een onderdeel om de radio te laten werken, en dan heb je nog steeds die met een mentale handicap die hun halsketting of teddybeer ergens vergeten zijn en jou vragen om dit item op te halen. Geen probleem, zolang we er geld en experience voor krijgen!

Zombies Afslachten Doe Je Niet Alleen!


Op de vorige generatie consoles blonk deze game uit in de multiplayer, en dat doet het nu opnieuw. Je kan zeer gemakkelijk met drie vrienden aan de slag gaan. Items kan je delen en queesten kan je gezamenlijk vervullen. Het is wel zo dat als je met een vriend wil samenspelen die al verder in het verhaal zit, jouw voortgang niet opgeslagen wordt. Het is dan het meest aangewezen om de vriend te helpen die het minst ver in het verhaal zit.Retro Revenge


Retro Revenge speelt als een echt 16-bit retro vechtspel, in de stijl van Double Dragon. Het spel beweegt automatisch vooruit en jij kan enkel naar boven of beneden gaan, in één van de drie banen. Gaande weg zal je verschillende zombies moeten neerslaan of -schoppen. Als je er genoeg neerslaat kan je tijdelijk een speciaal wapen gebruiken of een éénmalige supermove uitvoeren. Ondanks de eenvoudige gameplay is het toch een vermakelijk en verslavend spel.

 

Graphics & Sound


Waar er bij deze Definitive Collection weinig tijd is ingestopt, is het opwaarderen van de graphics. Glitches en onafgewerkte texturen zijn schering en inslag bij deze game. De verzichten zijn nog steeds de moeite, zolang dat zicht maar niet dichter komt.

Aan het geluid is ook weinig gesjoemeld, en dat is eigenlijk een goede zaak. Die was op PS3 al goed, en dat blijft gewoon zo. Het gekreun en gegrom van de zombies, continu vergezeld zijn van het sobere, kenmerkende deuntje, alles past in elkaar zoals een puzzel.

Conclusie - Fun Met Vier!


Hou je van zombiegames? Heb je genoten van de PS3-versies of wil je gewoon met wat vrienden in co-op wat missies vervullen, dan is deze game wel iets voor jou. Je krijgt hier een minder veilig gevoel dan bij Dying Light, waardoor het horror- of griezelelement toch een pak hoger ligt. Voor een prijsje van € 39,99 krijg je twee volwaardige games waar je makkelijk tientallen uren mee kan vullen, en een derde game die leuk is om even te spelen, maar die je waarschijnlijk snel links laat liggen.

Pluspunten


  • De prijs
  • De horrorsfeer
  • Online met 4


Minpunten


  • Grafisch mocht het wat beter zijn
  • Retro Revenge voelt wat overbodig aan
Reviewer: Heer_Vonck en xXiNiXx

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
6/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10

Dead Island Definitive Collection

Release
di 31 mei, 2016
Genre
Survival / Horror
Platform
ps4
Uitgever
Deep Silver
Ontwikkelaar
Techland

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
6/10
Geluid
8.5/10
Duur
9/10

Dead Island Definitive Collection kopen?