Castlevania: Mirror of Fate

Deze game is een port van de Nintendo DS naar PS3. Geslaagd of niet? Is het de moeite of niet? Dat lees je hier ...

 

Verhaal – Wraak…


Het verhaal begint een jaar voor de gebeurtenissen van ‘Lords of Shadow’. Jij, Gabriël Belmont neemt het op tegen een demon. Tegelijkertijd bevalt je dierbare Marie van een zoon. ‘The Brotherhood of Light’ toont Marie de Mirror of Fate en zo onthullen ze je lot aan je net bevallen vrouw. Je zoon is niet veilig! Hij moet weg, zonder dat je van zijn bestaan afweet.
Decennia later … Je speelt nu als Simon Belmont, niet de zoon, maar kleinzoon van Gabriël. Je bent vastbesloten om een einde te maken aan de dictatuur van een meedogenloze demon die je ouders vermoord heeft. Dracula! Wanneer je aankomt bij zijn kasteel blijkt dat een geestelijk wezen je wil dienen als zijn gids. Kan ik het wel vertrouwen? Wie weet loop ik in een val…
Zoals je net hebt gelezen zal je tijdens de game vorm geven aan verschillende personages. In totaal zijn dit er vier. Het verhaal op zich is opgebouwd uit drie acts, elke act een verschillend personage. Nadat je de eerste act doorzwommen hebt (soms letterlijk) neemt het verhaal je bij je nekvel en laat je niet meer los. Het is net zoals ‘Lords of Shadow’ schitterend opgebouwd, met hier en daar een wending. Het einde op zich is vrij voorspelbaar, maar daarom niet minder overweldigend …

 
 

Gameplay – 2D is heer en meester


Waar je in ‘Lords of Shadow’ nog kon rondhakken en beuken in 3D, neemt een 2D-gameplay hier de leiding. De gameplay is eigenlijk vrij simpel: puzzelen en vechten doorheen kerkers en kastelen. Elke speelbare figuur heeft één of andere variant van ‘The Holy Cross’, en op zich is dat maar goed ook. Anders zou je per personage een tutorial moeten doorlopen, en steeds je vechtstijl aanpassen. Wat echter wel verschillend is per personage zijn de secundaire wapens en hun magische aanvallen.
Op zich lijkt deze game zeer goed op zijn voorganger. Zo zijn er naast de gevechten, ook de omgevingspuzzels en natuurlijk de QTE’s (Quick Time Events). Het tactisch gebruik van andere wapens en magie is een must. Zo zou je snel kunnen vervallen in het ‘button bashen’, maar op sommige momenten gaat deze vlieger niet op, en zeker niet als je het moet opnemen tegen een (mini-)boss.

   
   

Graphics & Sound


Aangezien deze game een port is van de Nintendo DS vallen de graphics zeer goed mee. We gaan er niet om liegen, er zijn games die veel mooier ogen, en vooral ten opzichte van de voorganger. Echter zijn er bepaalde (verhaal)momenten in de game waar de stijl overgaat in een soort comic. Dit is tactisch een zeer goede zet, want dan heb je niet meer te maken met de verschillende texturen van de game: enkel de prentjes tellen dan nog.
Het geluid is voor mij het slechtste deel van de game. Zo maakt je personage het geluid van een vijand uit Golden Axe 3. Voor de jeugdige lezers van deze review: dit is een game uit de jaren ’80, en het klinkt een beetje alsof je iets verkeerd gegeten hebt. De sfeermuziek op zich is wel goed, maar wanneer je interactie hebt met anderen (lees: vijanden) is het maar pover gesteld.

Conclusie


Op zich is dit een vrij leuk intermezzo naar aanloop van ‘Lords of Shadow 2’, maar deze game speel je vooral voor het achtergrondverhaal van de familie Belmont. Op een 7-9 uurtjes, naargelang je speelstijl, ben je door het verhaal. Wanneer je de game hebt uitgespeeld kan je nog alle objecten en geheimen vinden, echter heb ik de game op 70 % staan en ik vond dit voldoende. Deze is er vooral voor de fans, maar deze zullen er met plezier hun tanden inzetten.

+ punten


  • Stevig verhaal
  • Mooie comic-stijl
  • Aardige gameplay

- punten


  • Inferieure sound
  • Alles wordt naar het einde toe wat repetitief
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
6.5/10
Duur
8.5/10

Castlevania: Mirror of Fate

Release
di 29 okt, 2013
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3
Uitgever
Konami
Ontwikkelaar
MercurySteam

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
6.5/10
Duur
8.5/10

Castlevania: Mirror of Fate kopen?