Skylanders Swap Force

Is deze 6+ game ook geschikt voor volwassen gamers? Verzamelaars gaan in ieder geval niets te kort komen, met de meer dan 50 te verzamelen Skylander beeldjes.Verhaal


Net als in de vorige delen heeft Koas een duister plan om de Skylands over te nemen. Koas is een evil Portal Master en wil met zijn evil crystals alles in Skylands donker en kwaadaardig maken. Zo worden de lieve schattige biggetjes, Evilized Boghogs. Koas is een mix van Gargamel (Smurfen) en Rita Repulsa (Power Rangers). Hij is altijd kwaad en haat alles wat vrolijk is. Om die vrolijkheid te bestrijden, broedt hij allerlei plannen uit en maakt hij verschillende monsters die de Skylands terroriseren.  

Iedere 100 jaar barst er een vulkaan uit in Skylands met, in plaats van lava, magische krachten. Deze magie maakt iedereen en alles vrolijk. Onze Skylanders zijn op een of andere manier in deze vulkaan terecht gekomen, waardoor ze hun Swap krachten krijgen. Hierdoor is het mogelijk om de onderkant van sommige Skylanders te verwisselen.

De magische, vrolijke krachten van de vulkaan worden beschermd door vier magische wezens. Kaos weet dit en heeft een duister plan om deze krachten naar zijn hand te zetten. Hij wil de vier wezens vangen en de vulkaan gebruiken om alles duister en kwaadaardig te maken. Het is jouw taak om Kaos te stoppen.Gameplay


Het spel speelt enorm gemakkelijk, net als de vorige delen. Door de vaste camera, hoef je maar één knuppel te gebruiken. Je vijanden versla je makkelijk door op je juiste toetsen te rammen. Je verandert van Skylander door het beeldje op de portal te plaatsen. Met wat geluk werkt dit vlot, maar spijtig genoeg moest ik vaak drie keer opnieuw proberen alvorens ik kon verder spelen met mijn andere Skylander. Met als gevolg dat ik vaak met dezelfde Skylander bleef verder spelen, om dit probleem te omzeilen.

Het leuke aan Skylander Swap Force is dat je je Skylanders kan levelen en nieuwe moves kan aanleren (aankopen met de verzamelde muntjes). En je kan zowel de onderkant als de bovenkant van je Skylander nieuwe moves aanleren. Dit is handig als je de onderkant of bovenkant verwisselt, je neemt die moves gewoon mee. Jammer genoeg werd het level van mijn Stealth Elf enkele keren teruggezet naar level 1 en was ik alle aangeleerde moves ook kwijt. Maar bij Blast Zone en Wash Buckler had ik dit probleem niet.

En dan zijn er de Swap zones. Wil je ieder level volledig uitspelen, dan zal je van ieder elementtype minstens één Skylander moeten hebben. Ieder level bevat namelijk Swap Zones waar je enkel met een bepaald type Skylander in kan. Op het einde van zo een zone vind je dan een schatkist met een heleboel muntjes of een hoedje voor je Skylander. Dit is een leuke toevoeging, maar kan het geheel best prijzig maken.

Wordt het je allemaal wat teveel om Skylands alleen te redden? Dan speel je toch gewoon met 2 spelers. Zet je tweede controller aan, druk op X om te joinen en plaats een tweede Skylander op de portal. Je kan het verhaal alleen of met twee spelers uitspelen. En het werkt volgens het drop-in-drop-out principe. Je hoeft dus geen nieuw verhaal op te starten en de tweede speler kan er op ieder moment gewoon mee stoppen.Graphics & Sound


Grafisch ziet het spel er goed uit. De kleuren zijn vrolijk, levendig en passen goed bij het spel. De Skylander modellen zijn mooi en hebben verzorgde animaties. De geluidseffecten zijn niets speciaal.  Maar de voice-acting is bij momenten best wel grappig en zal de jongste gamers zeker bekoren. Ik heb mezelf soms met een glimlach betrapt, toen Flynn het zoveelste flauwe mopje bracht.Duur


Het verhaal doorloop je op een goede 8 tot 10 uur. Dit kan je herleiden tot 4-6 uur effectieve gameplay, want voor iedere missie moet je eerst met één of andere NPC praten die de rechtlijnige missie nog eens met handen en voeten uitlegt. Spijtig genoeg kan je dit niet overslaan. Ook tijdens een missie kom je regelmatig NPC's tegen die je gameplay verstoren. Je moet dan aanhoren hoe zij je aanmoedigen of je de weg wijzen. Je zou maar eens verloren lopen op het eenrichtingspad.

Conclusie


Dit spel heeft als doelpubliek kinderen van 6 jaar en ouder. Ze zijn er dan ook dol op en terecht. Met het starterpack kunnen ze al een heel avontuur aan, maar als ze de volledige ervaring willen hebben, zal je toch wat geld mogen neertellen om van alle elementtypes een Skylander te hebben. Of dit spel iets is voor de meer volgroeide gamers , betwijfel ik. Maar heb je kinderen, ouder dan 6, die graag een spelletje spelen? Dan is dit spel wel aan te raden. Zo kan je Skylands terug veilig maken, samen met je oogappel.

Pluspunten


 • Level systeem per Skylander
 • Beeldjes verzamelen blijft cool
 • Werkt met alle Skylanders van de vorige twee games, dus meer dan 50 speelbare Skylanders!
 • Hoge replay waarde
 • Ziet er grafisch goed uit
 • Offline coop met 2 spelers is leuk


Minpunten


 • Wisselen van Skylanders werkt soms niet goed
 • Level en upgrades van Skylanders werden soms niet opgeslagen
 • Lineaire levels
 • Teleurstellende eindbaas
 • Niet skipbare uitleg van NPC voor iedere missie en zelfs tijdens de missie
 • Om alles vrij te spelen, moet je toch een aantal extra Skylander beeldjes kopen
Reviewer: xXiNiXx

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
5.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7.5/10

Skylanders Swap Force

Release
zo 13 okt, 2013
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Activision Blizzard
Ontwikkelaar
Vicarious Visions

Score

Verhaal
6/10
Gameplay
5.5/10
Grafisch
8/10
Geluid
7/10
Duur
7.5/10

Skylanders Swap Force kopen?