The Force Unleashed II

Ik ben een grote Star Wars fan. Deel 1 heb ik met plezier gespeeld, logisch dat ik deze ook moest hebben.

 

Verhaal


Jij bent Starkiller (het hoofdpersonage uit deel 1), of alleszins een kloon daarvan. Je wordt getraind als ultiem wapen door Lord Vader, maar wanneer je herinneringen je te veel worden en als je wordt verraden door Darth Vader, sla je op de vlucht…
Enkel en alleen om terug te komen … en wraak te nemen …

   

De game start traditiegetrouw met een soort tutorial waar je de basisbewegingen nog eens worden aangebracht. Met andere woorden, enkele stormtroopers en droids neerhakken. Het is echter zeer aangeraden om deel 1 gespeeld te hebben aangezien blijkbaar een beetje wordt aangenomen dat je de “more advanced moves” ook al onder de knie hebt.
Tijdens je reis door het bekende universum kom je oude bekenden tegen, zowel van deel 1, als van de filmreeks. De vijanden die je ontmoet zijn zeer uiteenlopend. Van kleine robotjes tot zeer grote wezens, bij deze laatste horen dan ook zeer imposante settings en graphics.
   

Gameplay


De game laat zich grotendeels besturen zoals deel 1 en is zeer intuïtief. Er zijn enkele nieuwe krachten aan toegevoegd. Spijtig aan het spel is dat het upgradesysteem (levelingsysteem) veel minder uitgebreid is dan deel 1. Je kent namelijk reeds alle combo’s en al je krachten zijn al op meer of mindere mate aanwezig. Het nieuwe systeem om experience te verkrijgen is dan weer een pluspunt, namelijk per vijand of per hidden object krijg je een aantal experience points.
Wat je ook kan vinden tijdens de game zijn verschillende kristallen voor je lightsaber die de kleur, maar natuurlijk ook de funtionaliteit aanpast. Dat je nu gebruik kan maken van 2 zo’n lightsabers is natuurlijk ook een voordeel.
Wat ook verschilt van het eerste deel is dat de meeste vijanden enkele zwakke plekken heeft die je moet uitbuiten. Hiervoor is het soms simpeler om even na te denken alvorens te beginnen beuken.
Naast de singleplayer kun je ook bepaalde challenges unlocken, grotendeels net zoals deel 1.

   

Grafisch & Geluid


Grafisch is deze game echt een pareltje. Niet enkel tijdens de tussenfilmpjes, maar ook tijdens de game zijn alle details aanwezig en verzorgd. Geen last van glitches of andere haperingen. Het enige minpuntje is dat wanneer je de lightsabers aanpast, soms de kleur in de filmpjes niet mee aangepast is.

   

Conclusie


Hou je van de Star Wars – saga, wil je hakken met futuristische zwaarden of hou je gewoonweg van deel 1? Dan hou je ook van deel 2. Grafisch is de game subliem, het verhaal is meeslepend. Het grootste minpunt is de speeltijd. Om de singleplayer uit te spelen heb je zo’n 6 uur nodig, wat wel weinig is …

+ punten


- grafisch subliem
- imposante settings bij imposante bazen
- afwisselende omgevingen

- punten


- zeer korte speeltijd
- zonder deel 1 gespeeld te hebben mis je een groot deel van het verhaal en  zullen sommige combo’s moeilijk zijnReviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6/10

The Force Unleashed II

Release
di 26 okt, 2010
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps3
Uitgever
Lucasarts
Ontwikkelaar
Lucasarts

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9.5/10
Geluid
8.5/10
Duur
6/10

The Force Unleashed II kopen?