Tales From The Borderlands

Deze game is een spin-off van de Borderlands reeks. Na de drie shooters brengt deze variant een keuzeverhaal met zich mee. Was de game beter op Pandora gebleven, of kunnen we deze exotische vrucht wel smaken?

 

VerhaalEpisode 1 - Zer0 Sum


Ergens in de woestijn van Pandora wordt je ontvoerd door een lugubere - doch herkenbare - figuur. Deze vraagt specifieke Hyperion-informatie op een dwingende manier. Je begint je verhaal...

Rhys is een ambitieuze jongeman die de spreekwoordelijke ladder aan het opklimmen is in het grote bedrijf Hyperion. De dood van Handsome Jack heeft vooral één ding duidelijk gemaakt, iedereen wil een even grote reputatie hebben als Hyperion's gevallen leider. Op een dag wordt Rhys bij het hoofd van het bedrijf geroepen, waardoor hij verwacht die lang verhoopte promotie te zullen krijgen. Wanneer hij arriveert blijkt dat zijn rivaal binnen het bedrijf, Vasquez, de rol als baas heeft overgenomen. Na wat pesterijtjes, blijkt dat je toch een promotie krijgt, als conciërge. Wanneer Vasquez onverwacht een telefoontje krijgt aangaande een 'Vault Key', besluit je om hem een hak te zetten met de hulp van je vrienden... Borderlands-style.

Het verhaal wordt verteld door twee protagonisten: Rhys en Fiona. Rhys is een zakenman en Fiona, geboren op Pandora, is zwendelaar en overlever. Zoals bij elke Telltale-game zullen ook hier je keuzes het verdere verloop van het verhaal beïnvloeden.

Bekijk hieronder het verloop van de andere episodes.
 

Gameplay


Net zoals in The Wolf Amons Us bestaat ook hier de gameplay uit twee elementen: actie- en verhaalelementen.

De actie-elementen kan je interpreteren als Quick Time Events, die zich enkel voordoen tijdens gevechten, of snelle scènes uit het verhaal. Hier moet je dan tijdig je knuppel(s) in een bepaalde richting bewegen, of tijdig bepaalde toetsen induwen. Wanneer je deze acties niet snel genoeg uitvoert, kom je in het nadeel, of kan je zelfs sterven.

De verhaalelementen zijn zeer simpelweg de keuzes die je maakt tijdens de game. Wanneer je één van de talrijke gesprekken voert in de game, zal je met de actieknoppen bepaalde dingen zeggen, of acties ondernemen, die hun weerslag zullen hebben op het verdere verloop van het verhaal. Kies je voor een agressieve houding, of kijk je liever de kat uit de boom, alles kent zijn gevolgen in een Telltale-game-reeks.
Graphics & Sound


Op vlak van beeld en geluid is deze game gewoon top. De cartooneske stijl van Borderlands wordt vrijwel foutloos overgenomen, alsook de geluiden, die de extravagante figuren op de planeet produceren, zijn schitterend. De omgevingen, personages en de menu's zijn zeer herkenbaar voor de Borderlands-fan. Schitterend, meer is er niet over te zeggen.

Conclusie


Als je fan bent van de shooters, dan is het zeker de moeite om deze game aan te schaffen. Voor de mensen die de games niet gespeeld hebben is deze game ook de moeite waard, al zullen er een hoop nuances en 'inside jokes' gemist worden. Een leuk verhaal, dat je in tegenstelling tot de andere Telltale games (i.e. The Wolf Among Us, Game of Thrones), veel minder emotioneel beladen keuzes laat maken en dat je iets meer dan twee uur kan zoethouden.

Pluspunten


  • Visueel en auditief klopt het plaatje
  • Humor
  • Toch wat nieuwe gameplay tov de andere games


Minpunten


  • Iets te weinig actie
  • Matig verhaal
Reviewer: Heer_Vonck


Lees hier de review van Borderlands

Lees hier de review van Borderlands 2

Lees hier de review van Borderlands: The Pre-Sequel

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
8.5/10

Tales From The Borderlands

Release
zo 07 dec, 2014
Genre
Point And Click
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Telltale Games
Ontwikkelaar
Telltale Games

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
8.5/10