MX vs ATV: Supercross

Nordic Games pompt het MX vs ATV geweld nieuw leven in. Na het samenstellen van hun team, waarvan een groot deel uit de vorige franchises van MX vs ATV bij betrokken waren, zijn ze klaar om hun nieuw product aan het publiek voor te stellen.Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Bij een racegame is het belangrijkste aspect de besturing. Deze game houdt het midden tussen arcade en simulator. Net té realistisch om arcade te zijn, net te onrealistisch om een sim te zijn. Gas geven en remmen doe je met de standaard L2 en R2 schouderknoppen, en dit is zowat het belangrijkste wat je moet weten. Je kan ook abrupte bewegingen maken met de rijder met behulp van de rechterknuppel. Het remmen met de L2 knop doe je echter enkel als je met een ATV aan het racen bent, met een motor lijkt deze actie vrij nutteloos.

De modi die beschikbaar zijn in deze game zijn:
 • Single race: hier neem je deel aan één race
 • Career: in deze modus moet je verschillende kampioenschappen tot een goed einde brengen, deze laten zich onderverdelen in 5 reeksen - 250 East, 250 West, 450 MX, 450 ATV en 450 MX VS ATV
 • Local Multiplayer: met twee (offline) deelnemen aan een race
 • Online Multiplayer: Je racet samen (online) met 11 andere racers


Bij deze modi heb je keuze uit 17 tracks, meer dan 60 racers en kan je je motorfiets of ATV mettertijd upgraden of naar je eigen stijl aanpassen. Dit kan je wel pas doen wanneer je bepaalde upgrades, of grafische designs vrijgespeeld hebt.

Jammer is het feit dat er geen tutorial in de game zit. Niet enkel voor het berijden van je voertuig, maar vooral voor het uitvoeren van de verschillende trucjes. Hier blijf je wat in de kou staan, want deze uitvoeren is geen sinecure.
Wanneer je soms een sprong tot een (schijnbaar) goed einde brengt, kan je ook soms tegen de grond smakken, en een andere keer kan je een onrealistisch scherpe bocht nemen zonder de aarde te proeven. Hier hadden de ontwikkelaars wat consequenter in moeten zijn.
Graphics & Sound


De grafische kwaliteit van deze game is een heuse stap terug. Dat had ik an sich ook wel verwacht, aangezien de grafische pracht van de PS4 ontluikt, en deze game enkel beschikbaar is voor PS3. Om het onomwonden te zeggen, zowel het geluid als de graphics zijn te oppervlakkig: mist diepgang.

Zo lijkt het meisje, dat een bordje omhoog houdt voor de start van een race, op een Lara Croft uit de beginjaren. Tijdens de race zelf valt het op zich wel mee, zo zie je de sporen in de aarde en zijn de racers vrij gedetailleerd. De achtergrond daarentegen is vlak en toont te weinig 'leven' van het publiek. Wanneer je iemand inhaalt, hoor je wel gejuich op de achtergrond, dus daar is wel rekening mee gehouden. De animaties na een race, vooral als je op het podium staat, behalen ook niet de middelmaat van de vorige generatie games. Verder hebben we ook nog het menu dat minimalisme - niet op een goede manier - uitstraalt. Zo lijkt alles wat te vluchtig gemaakt, een afbeelding of animatie meer was wel op zijn plaats geweest. Jammer, want je krijgt toch het gevoel dat hier meer in zat.Conclusie - Voor kenners en liefhebbers, maar op eigen risico


Wie het begrip 'dirt bike' niet kent, zal hier in een slalom omheen gaan. Ben je echter een racefanaat, en vooral voor dit type race kan je hem eens proberen, hij is dan ook beschikbaar voor een democratische prijs (€ 29,99). Jammer dat deze game de next-gen-overstap niet heeft gemaakt, want in al het gamegeweld van de laatste tijd, is de kans reëel dat hij gewoon op de achtergrond verdwijnt. De game op zich is een vrij degelijke racer, maar je kan het gevoel niet van je afschudden dat er iets ontbreekt. Diepgang, afwerking en de keuze of het nu een simulator, of arcade is...
Het is de eerste keer dat dit team zich waagt aan deze franchise, en laten we hopen dat ze luisteren naar de community om hun foutjes van nu, volgend jaar, recht te zetten.

Pluspunten


 • Veel tracks en officiële rijders
 • Goedkoop
 • Oneindig lang racen
 • Split-screen functie


Minpunten


 • Grafisch niet de standaard (zelfs voor PS3)
 • Besturing doet soms raar
 • Tutorial was welkom geweest
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
8/10

MX vs ATV: Supercross

Release
di 28 okt, 2014
Genre
Race
Platform
ps3
Uitgever
Nordic Games
Ontwikkelaar
Rainbow Studio

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
6/10
Grafisch
6/10
Geluid
7/10
Duur
8/10