Doorverkoop Call of Duty: Modern Warfare meer dan $600 miljoen in de eerste drie dagen

Doorverkoop Call of Duty: Modern Warfare meer dan $600 miljoen in de eerste drie dagen

Activision's Call of Duty: Modern Warfare heeft in de eerste drie dagen wereldwijd meer dan 600 miljoen dollar aan doorverkoop gerealiseerd.Modern Warfare zet records op PlayStation Network voor het hoogste aantal digitale pre-orders en de hoogste digitale verkoopaantallen gedurende drie dagen ooit op PlayStation 4. Modern Warfare is ook de bestverkopende lancering van Call of Duty- op pc ooit, tijdens het openingsweekend waren de verkopen op Blizzard Battle.net significant hoger dan die van vorig jaar.

Citaat van: Bobby Kotick, chief executive officer bij Activision Blizzard

Call of Duty is wederom de bestverkopende nieuwe game van het jaar en bewijst daarmee het blijvende karakter van de franchise voor consoles, pc, mobile en eSports. Tijdens de eerste drie dagen na de release, heeft Call of Duty: Modern Warfare meer dan twee keer zoveel omzet gegenereerd als de 'box office opening' van Joker.


Citaat van: Rob Kostich, president Activision

Tijdens de eerste drie dagen kon Modern Warfare rekenen op een groter aantal spelers en gespeelde uren dan bij elke andere Call of Duty lancering van de afgelopen zes jaar. Belangrijker nog is dat de spelers zich geweldig vermaken met de game. Mijn felicitaties aan Infinity Ward en alle teams die betrokken zijn bij deze geweldige game en de spectaculaire lancering. We willen ook de community bedanken voor alle support. De lancering van Modern Warfare is nog maar het begin, er zit nog veel meer aan te komen.


De doorverkoopcijfers omvatten verkochte aantallen en opbrengsten van Call of Duty: Modern Warfare in winkels en digitaal, inclusief verkopen van het Defender DLC pack voor de eerste drie dagen volgend op de lancering. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op doorverkoopcijfers aan consumenten vanuit de retail, gegevens en schattingen van Activision. Gerapporteerde filmverkoop is gebaseerd op openbaar beschikbare cijfers. Totaal aantal spelers en totaal aantal gespeelde uren gebaseerd op gegevens van Activision. Bestverkopende nieuwe release van het jaar op basis van Activision gegevens en interne schattingen, hierbij worden free-to-play games uitgesloten.

De nieuwe thriller van Activision verenigt de gigantische Call of Duty community om samen te spelen via crossplay en met cross-progressie ondersteuning. Spelers kunnen uitkijken naar nieuwe post-release content die gratis beschikbaar zal zijn op alle platformen. De nieuwe engine van Call of Duty: Modern Warfare biedt een meeslepende en fotorealistische ervaring.

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare
Release
vr 25 okt, 2019
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Infinity Ward

Steun playstationclan.be