[Gamescom 2018] Space Hulk Tactics

[Gamescom 2018] Space Hulk Tactics

Focus Home Interactive heeft een brede waaier aan games in zijn repertoire, waaronder ook enkele Games Workshop licentie games. Space Hulk Tactics is daar eentje van.Na Blood Bowl waagt Cyanide studios zich aan een nog groter bordspel van het Warhamme 40K universum, namelijk Space Hulk Tactics. Deze keer geen rugby, maar een tactisch, turn-based spel waarin de Space Marines het opnemen tegen de Genestealers.

Space Hulk Tactics heeft twee verschillende campaigns waar je mee aan de slag kan. In iedere campaign kan je een eigen team samenstellen van één van de Space Marines types: Blood Angels, Space Wolves, Ultramarines of Dark Angels. Je kan ieder lid tot in de fijnste details aanpassen, kiezen uit verschillende wapens en kaarten stapels, inderdaad kaarten. Dit spel laat zich inspireren door het originele bordspel en maakt ook gebruik van kaarten en dobbelstenen om te bepalen of je aanval succesvol is.

Bij het begin van een missie krijg je een bovenaanzicht van het "spelbord" te zien. Je kiest de initiële positie van je marines en kan ervoor kiezen om je aanvallen uit te voeren vanuit 1st-person view.

Naast de campaigns kan je ook eigen missies maken of community missies downloaden en spelen. Je kan het opnemen tegen een AI component of tegen echte spelers in een competitieve online mode.

Space Hulk Tactics verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en PC (Steam) en staat gepland voor 9 oktober 2018. Misschien niet de beste periode om een game te releasen met grote kleppers zoals COD, Battlefield en Red Dead, maar we zullen zien (zei de blinde en hij reed in de goot).
Space Hulk Tactics

Space Hulk Tactics
Release
di 09 okt, 2018
Genre
Tactisch
Platform
ps4
Uitgever
Focus Home Interactive
Ontwikkelaar
Cyanide Studio

Steun playstationclan.be