Special: Far Cry 5 Preview Event

Special: Far Cry 5 Preview Event

Afgelopen woensdag mochten we dankzij Ubisoft aanschuiven om Far Cry 5 aan de tand te voelen!Op een druilerige woensdagnamiddag werden we verwelkomd door Ubisoft tegen de Mechelse kerk. We moesten niet lang wachten in de redneck-uitgeruste zaal, of we mochten Far Cry 5 onder de loep nemen.Joseph Seed heeft een zaadje gepland in Hope County, Montana. Deze charmismatische sekteleider is het doel van je missie. Jij als groentje van dienst, werkt samen met je overste en de lokale sheriff om Joseph in te rekenen. Joseph houdt zich schuil in één van de ingenomen kerken, omringd door zijn leden die hem niet zonder slag of stoot zullen opgeven. Er hangt een gespannen sfeertje in het redneck-kamp. Wanneer Joseph ingerekend wordt, ben jij verantwoordelijk voor het verdere verloop. De vele leden staan te kijken naar het schouwspel. Joseph heeft er veel vertrouwen in dat God niet wil dat hij in de gevangenis belandt, en dat Hij daar wel een stokje voor zal steken. Dat er een gespannen sfeer heerst, is een understatement wanneer je Joseph begeleidt naar de helikopter. Bij het opstijgen komt het hek van de dam. Vele sekteleden gooien zich op de helikopter, en wanneer deze al enige hoogte heeft, slaagt er eentje in zich in de rotors te werken, en dat met alle gevolgen van dien.
Je ontwaakt ondersteboven, met je overste buiten bewustzijn en met Joseph vrijgemaakt door zijn volgelingen. Joseph, die toch wat psychopathische eigenschappen bezit, spreekt je toe en ziet zichzelf als de Messias. Op wonderbaarlijke wijze kunnen je overste en jijzelf je vrijmaken, achtervolgt door de vele sekteleden. Na een helse achtervolging belanden jullie in het water. De overste wordt ontdekt door de sekteleden en jijzelf door een iets oudere man, die zich later kenbaar maakt als 'Dutch'. Dutch woont op een eiland en heeft naderhand genoeg van die rare mensen in zijn buurt. Hij stuurt jou op pad om met hen af te rekenen, en dat op zoveel mogelijk verschillende manieren.

Na deze missie merk je pas hoe echt 'Far Cry' deze vijfde editie wordt. Naast de hoofdmissie(s), kan je opnieuw zeer snel op een zijspoor geraken door een radio te repareren, een vijandelijk kamp te veroveren, konvooien te vernietigen of in te nemen en dergelijke meer. Naast hetgeen we al gewend zijn, kan je nu begeleid worden door een AI-kompaan. Je kan hem ook bevelen geven, zoals het stil uitschakelen van een vijand, wanneer je zelf nog niet ontdekt bent.

De franchise staat ook bekend om zijn eerder psychopathische antagonisten, en dat zal in deze game niet anders zijn. Joseph vertoont vele vergelijkingen met die ene bekende Vaas. Als dat maar goed komt ...

Far Cry 5

Far Cry 5
Release
di 27 mrt, 2018
Genre
Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Montreal

Steun playstationclan.be