Call Of Duty WWII genereert half miljard dollar omzet tijdens openingsweekend

Call Of Duty WWII genereert half miljard dollar omzet tijdens openingsweekend

Wat meer is dan de omzet tijdens de openingsweekenden van de populaire films Thor: Ragnarok en Wonder Woman bij elkaar, volgens schattingen van Activision.Op de PlayStation 4 vestigde Call of Duty: WWII het record van bestverkochte digitale game, gebaseerd op de exemplaren die op de eerste dag van beschikbaarheid werden verkocht. De totale verkoop van exemplaren bij de lancering is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld.

Het aangrijpende, persoonlijke verhaal, de boots-on-the-ground multiplayer en de gruwelijke Nazi Zombie-modus trokken spelers van over de hele wereld aan, wat resulteerde in het hoogste aantal verbonden spelers op de huidige generatie consoles en pc in de geschiedenis van Call of Duty. 

"We hebben onze spelers uitgedaagd hun squads weer bij elkaar te brengen, en aan die oproep hebben ze gehoor gegeven, met het hoogste aantal spelers dat we ooit zagen op de huidige generatie consoles en pc," zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision. "Call of Duty: WWII keert terug naar de roots van de franchise en dat pakt geweldig uit, met tijdens het openingsweekend twee keer zoveel verkochte exemplaren als vorig jaar, en het 'day one'-record voor volledige game-downloads op PlayStation 4. Ons openingsweekend van 500 miljoen dollar was niet alleen groter dan dat van Thor: Ragnarok, het was zelfs groter dan de openingsweekenden van Thor en Wonder Woman bij elkaar. En we blijven de community absoluut ondersteunen met verdere verbeteringen en nieuwe content."

De cijfers, inclusief de winkelverkopen en digitale verkopen van Call of Duty: WWII, en de omzet van genoemde films, zijn gebaseerd op de eerste drie dagen na de lancering en publiek gemaakte gegevens, informatie van winkeliers en interne schattingen van Activision. De digitale downloads van Call of Duty: WWII zijn gebaseerd op verkopen tijdens de eerste dag van beschikbaarheid.

Call of Duty: WWII

Call of Duty: WWII
Release
vr 03 nov, 2017
Genre
Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Treyarch

Steun playstationclan.be