Castlevania - seizoen 1

Castlevania - seizoen 1

Series en films gebaseerd op games leveren zelden bezienswaardige beelden op. Toch probeert Netflix het eens met een tekenfilmserie van Castlevania. Hoe hun poging strandt, lees je in dit korte verdict!De 'Castlevania'-reeks zal menig gamer bekend in de oren klinken. De hoogdagen van deze games liggen intussen al een tijdje achter ons, maar nu besluit Netflix haast uit het niks om het verhaal van Dracula en zijn minachting voor het menselijk leven nieuw leven in te blazen, en dat doen ze met een tekenfilmserie, die trouw blijft aan het bronmateriaal en het oorspronkelijke verhaal. Een vreemde marketingkeuze denk je misschien, maar wij zijn er alvast dol op!

Het verhaal start vanuit het perspectief van Dracula zelf. Je leert zijn motivatie kennen voor zijn haat wegens de menselijke aard, en waarom hij zijn demonische volgelingen dood en verderf laat zaaien over het land. Dat laatste wordt trouwens behoorlijk expliciet in beeld gebracht. Wees gewaarschuwd! Vanuit het andere perspectief maak je kennis met Trevor Belmonth, een resterende van een familie van monsterjagers. De dagen waarop hij echter een zier compassie had met menselijk leed lijken achter hem te liggen, en tegenwoordig vertoeft hij liever in een lokale bar om daarna dronken in slaap te vallen onder een boom. Althans tot hij in contact komt met een groep geleerden ...Sommigen zullen deze korte reeks misschien overslaan omdat het maar een tekenfilm is, en omdat het iets oudere publiek het bij voorkeur bij echte acteurs houdt. Dat zou echter een spijtige keuze zijn, want de beelden mogen dan getekend zijn, het doelpubliek blijft zeker en vast niet beperkt tot jonge tieners. Het thema en de setting is volwassen genoeg voor iedereen, zolang je van een donkere fantasysetting houdt. Het verhaal is in de eerste plaats volwassen omdat je sympathie en minachting krijgt voor beide partijen. Je kan Dracula eigenlijk geen ongelijk geven voor al zijn wandaden en Trevor Belmont is niet bepaald de epische held waar iedereen op zit te wachten. Het morele kompas draait alle kanten uit.

Als je dan alle elementen van Castlevania bij elkaar raapt, dan kom je bij een erg sombere, en interessante setting die soms een beetje wordt opgeleukt met een vleugje donkere humor. Een minpunt is misschien dat het eerste seizoen slechts vier afleveringen van 20 minuten bedraagt, dus als je alles na elkaar bekijkt dan ben je er zo door, en verlang je snel naar meer. Maak je echter geen zorgen, het tweede seizoen werd al aangekondigd en dat zal dubbel zoveel afleveringen tellen. Wij kijken er alvast naar uit!Deze serie is voor jou als:
  • Donkere 'fantasy'-verhalen helemaal jouw ding zijn
  • Je niet veel tijd hebt om een lange reeks te bekijken

Deze serie is niet voor jou als:
  • Je jouw vampieren liever in een verwijfde versie hebt
  • Je vindt dat anime voor kleuters is

Steun playstationclan.be