Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy 2

Drie jaar geleden maakte het grote publiek kennis met The Guardians of the Galaxy, een onconventionele bende superhelden die zowaar onverwachts zorgden voor een puike film. Hoe het deze bende vergaat tijdens hun tweede avontuur zie je in de nieuwste komedie van regisseur James Gunn."I am Star-Lord! ... Who?! ... Star-Lord, man, legendary outlaw ..." Het zijn enkele woorden uit één van de eerste scènes uit Guardians of the Galaxy 1 en deze dialoog demonstreerde perfect wie The Guardians waren voor het ruime publiek: een groepje nobele onbekenden. Daar bracht de eerste film verandering in en intussen weten alle 'Marvel'-kijkers wie Star-Lord, Gamora, Drax, Groot en Rocket zijn. Het zijn vijf excentrieke figuren die tezamen een van de olijkste bendes vormen die het 'Marvel'-universum rijk is.

Tijdens hun eerste avontuur zagen we hoe het team van The Guardians vorm kreeg om de kwaadaardige Ronan te verslaan. Deze tweede film kiest voor een meer familiale setting en gaat dieper in op de afkomst van Peter Quill of Star-lord (Chris Pratt), de charismatische vlagvoerder van het team. Het werd al voorheen duidelijk dat Quill's Aardse moeder stierf toe hij nog jong was, waarop Quill werd ontvoerd door Ravagers, een groep ruimtepiraten. Wie Quill's vader is kreeg een vleugje mysterie in Guardians of the Galaxy 1en dit raadsel wordt bij deze verhelderd. Daarmee wijkt dit plot lichtjes af van het vaste stramien dat we zijn gaan verwachten van dit soort superheldenfilms. Bovendien maakt deze film voor een keer geen link met de ander verhalen uit het 'Marvel'-universum. Wat een verademing!De eerste scène van Guardians of the Galaxy 2, waarbij een schattige baby Groot danst op de tonen van 'Mister Blue Sky' terwijl de rest van het team een gigantische octopus bestrijdt, toont direct wat soort film je mag verwachten: een komedie die er niet voor terugdeinst om de actie af en toe naar de achtergrond te leggen. Af en toe toch. Daarmee katapulteert deze film zich regelrecht naar de top als pretentieloze, humorrijke superheldenfilm, lijnrecht tegenover duistere varianten zoals Captain America: Civil War of Batman versus Superman.

Is het dan allemaal grappen en grollen? Meestal wel, maar niet altijd. De familiale setting van het verhaal keert frequent terug doorheen verschillende scènes in de film en dat betekent dat er ook plaats wordt gemaakt voor meer emotionele momenten en voor een diepgaandere kennismaking met de personages. Al blijft het steeds binnen de veilige uitgezette marges van het 'Marvel'-gebeuren. Wij kijken in ieder geval al uit naar Guardians of the Galaxy 3!Deze film is voor jou als:
  • Je een van de betere, geestigste superheldenfilms wilt bekijken
  • Je het eens fijn vindt dat een 'Marvel'-film compleet los staat van de rest van het 'Marvel'-universum

Deze film is niet voor jou als:
  • Je liever een zwartgallige heldenuniversum hebt
  • Je de eerste film in de reeks nog niet gezien hebt

Steun playstationclan.be