John Wick: Chapter 2

John Wick: Chapter 2

Keanu Reeves kruipt voor de tweede keer in de moorddadige gedaante van John Wick. Of dat opnieuw uitdraait in een succesvolle actieprent zie je in deze tweede film van stuntman Chad Stahelski.John Wick! Baba Yaga! Laat ons de man even introduceren voor de lezers die de eerste film nog niet bekeken hebben; wat je sowieso moet doen vooraleer je dit vervolg bekijkt. John Wick (Keannu Reeves) is een iconische huurmoordenaar met een beruchte reputatie binnen zijn dodelijke niche. Hij is een gefocust man die drie tegenstanders tegelijk uitschakelt met niet meer dan een potlood. Hij is een gedreven man die zijn pistolen sneller herlaadt dan zijn schaduw en zijn tegenstanders genadeloos snel afmaakt met hoofdschoten. Hij is een te vrezen man voor wie de hele criminele onderwereld het in hun broek doet wanneer ze zijn naam horen!

In de eerste film zagen we John Wick al een hele maffiabende uitschakelen omdat ze zijn auto hadden gestolen en zijn puppy hadden vermoord, terwijl hij gewoon rustig wou genieten van zijn vroegtijdige pensioen. Diezelfde rust wordt hem opnieuw ontnomen in dit tweede verhaal, wanneer een oud collega besluit een schuld te innen en op de koop toe zijn huis in lichter laaie steekt. Hahahahahaha ... Hoe dom kan je zijn om zo'n man van streek te maken?! Wat daarna volgt kan je alvast raden...Je leest het goed. Het verhaal in deze actiefilm is nihil, en alles is o zo voorspelbaar, maar wel o zo geestig. Je zit de hele film door met plezier te kijken naar de schrik in de ogen van Johns tegenstanders, of je lacht soms gewoonweg diezelfde tegenstanders compleet uit wanneer ze in al hun na´viteit denken dat ze de legendarische John Wick kunnen uitschakelen. Of ... misschien toch? Neen... niet heus! Bovendien is Keanu Reeves de perfecte acteur om de sombere John Wick te vertolken. Met zijn monotone begrafenisexpressie en gebrekkig palet van emoties geloof je direct dat hij kan doorgaan voor een disfunctionele huurmoordenaar met geen greintje compassie voor een menselijk leven.

Voor je naar deze film gaat kijken, moet je wel zeker zijn dat je tegen een beetje excessief geweld kan, want je wordt vaak met je neus op de bottenbrekende, hersenpanherdecorerende actie geduwd. Met momenten vallen er meer doden met hoofdschoten in vijf minuten tijd dan dat een Belgisch politicus mandaten heeft. Ideaal dus om zelf een beetje stoom af te blazen, en niet meer dan dat.Deze film is voor jou als:
  • Je tegen een beetje excessief geweld kan
  • Je wat innerlijke frustraties wil projecteren op het grote scherm

Deze film is niet voor jou als:
  • Je denkt dat je beter kan acteren als Keanu Reeves en misschien nog gelijk hebt ook
  • Je John Wick 1 nog niet gezien hebt

Steun playstationclan.be