Doom - Hell Followed

Doom - Hell Followed

De tweede DLC van DOOM is nu beschikbaar. Lees hier onze indruk!

 

Nieuwe Mappen, Wapens en Demoon!


Dit is zowat in een notendop wat je kan verwachten van de tweede DLC: Hell Followed.
  • Argent Breach bestaat uit twee nauwe gangensystemen, verbonden door een gammele brug in een zeer open ruimte. In deze tempel kan je er dus voor opteren om ofwel je close combat, ofwel je ranged wapens te gebruiken.
  • Molten is een hell-map waarbij je het misschien al kan raden... Vrijwel al het gesteente is hier gesmolten - wat dus lava vormt - met hier en daar een platform waar je kan bewegen. Zeker geen simpele map voor wie niet van springgedeeltes houdt.
  • De map Orbital is onderverdeeld in twee gebieden. Deze gebieden worden gekenmerkt door een andere zwaartekracht. Zo is er buiten het ruimtestation een zeer lage zwaartekracht waardoor je wel grote sprongen kan maken, maar je ook een gemakkelijk doelwit bent. In het ruimtestation zelf zijn er vele platformen die je eventueel kan beklimmen, maar dan zal je moeten bereid zijn om af en toe een diepe val te maken.
Je krijgt ook twee nieuwe wapens ter beschikking: de Reaper en de Threat Pulse. De Reaper is een wapen, gevonden in de hel dat zes schoten/pulsen in één keer uitstuurt, en veel schade toebrengt. Dit wapen is eerder geschikt voor 'close combat', want richten is hier nefast. Wanneer je de Threat Pulse activeert zie je voor enkele seconden de locatie van al je tegenstanders. Door dit handig apparaatje kan je sommigen om een hoekje zien afkomen, waardoor jij je verrassing al kan voorbereiden.

De demoon die je krijgt bij de tweede DLC is niemand minder dan de beroemde Cacodemon. Je weet wel, dat vliegend gehoornd hoofd die energieballen afvuurt. Je kan gemakkelijk vliegen wanneer je hem bestuurt, en je kan ook je tegenstanders oppeuzelen... Jammie!

De nieuwe uitrusting staat onder de noemer 'Cyber Demon'. Dus verwacht een hoog-hels-technologisch uitzicht voor jouw personage. Verder zijn er ook nog enkele nieuwe taunts beschikbaar, maar zoals geweten verandert het uitzicht en de taunts niets aan de gameplay.

DOOM

DOOM
Release
vr 13 mei, 2016
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
id Software

DOOM kopen?