Gotham - seizoen 2

Gotham - seizoen 2

Na een traag eerste seizoen, mochten wij het tweede seizoen van Gotham reviewen. Hier onze korte samenvatting en eigen mening!

 

Seizoen 2 gaat verder waar het vorige seizoen eindigde, met al de onverwachte ontwikkelingen. De jonge Bruce Wayne vindt al snel een geheime kamer in zijn reusachtig huis. Daar vindt hij een computer die eventueel de informatie bevat om de corruptie in zijn bedrijf aan te pakken. Alfred ziet zich echter genoodzaakt om de computer te vernietigen, aangezien Thomas en Martha Wayne misschien gestorven zijn door de informatie die de PC bevat.

Ondertussen duikt een rijke excentriekeling – Galavan – en diens zus op. Zij besluiten om enkele ‘patiënten’ uit Arkham Asylum te laten ontsnappen, waaronder ook Elizabeth, de ex van Gordon. Samen met hen ontsnapt ook Jerome, iemand die ons sterk doet denken aan de lachebek uit de Batman-serie. Onder leiding van Galavan voeren ze zijn bevelen quasi blindelings uit, met alle gevolgen van dien voor Gotham.
Jim’s partner, Bullock, heeft rustigere oorden opgezocht en heeft zijn eigen bar en vrouw gevonden. Na enkele gebeurtenissen ziet hij zich echter genoodzaakt om terug te keren naar de GCPD. Met die gebeurtenis komt er ook een nieuwe politiecommissaris - Michael Chiklis die we kijken van The Shield - wiens streefdoel is de corruptie binnen de politie uit te roeien, op kordate, maar zeer legale manier. Of deze aanpak helpt in een stad zoals Gotham, is echter de vraag. Met Edward Nygma gaat het ook steeds slechter. Deze schizofrene forensische onderzoeker geeft meer en meer toe aan zijn donkere kant.

Dit tweede seizoen van Gotham breekt met de slakkengang waarmee het eerste seizoen verder ging. De actie is niet alleen veel harder en explicieter, maar komt ook frequenter voor. Net zoals de verhaallijnen trouwens. Quasi elke episode eindigt ook met een cliffhanger, zodat je als kijker steeds gebrand bent om deze serie verder te bekijken. Seizoen twee is geen detectiveserie meer, maar staat bol van de actie, en verwijzingen naar het toekomstige alias van sommige hoofdpersonages. Ook worden er vreemde vriendschappen gesloten, zo vindt Edward een nieuwe vriend in Penguin. Als dat maar goed afloopt…


Steun playstationclan.be