The Magnificent Seven

The Magnificent Seven

Een cast van zeven steracteurs kleedt zich op om cowboytje te spelen in het Wilde Westen, en een stadje te beschermen van een geldbeluste etterbak. Of deze remake van een westernklassieker eveneens een cultstatus zal bereiken, zie je in deze nieuwe actiefilm van Antoine Fuqua.Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), de goudbaron en antagonist van dienst, krijgt de eer om dit westernverhaal te openen. Dat doet hij door zichzelf meteen te bombarderen tot een van de meest onuitstaanbare klootzakken die je de laatste tijd hebt mogen ontmoeten. Bogue heeft namelijk uitbreidingsplannen voor zijn mijnindustrie, maar het stadje Rose Creek en haar inwoners staan die plannen in de weg. Bogue en zijn huurlingen besluiten dan maar om het stadje te terroriseren, enkele kinderen te traumatiseren, en onschuldige inwoners koelbloedig te vermoorden. De resterende inwoners krijgen drie weken tijd om het hazenpad te kiezen...

Maar dat is buiten Emma Cullen (Haley Bennett) gerekend. De recente weduwe laat zich niet zomaar uit haar huis zetten en ze gaat op zoek naar hulp. Ze vindt die ook, in de vorm van Sam Chisolm (Denzel Washington), een premiejager die vanzelfsprekend handig overweg kan met zijn revolvers. Chisolm geeft gehoor aan de roep om hulp en rekruteert een groep van zeven man, zichzelf inclusief. Zo komen een premiejager, een gokverslaafde, een bandiet, een scherpschutter, een huurmoordenaar, een indiaan, en een jager - om God weet welke reden(en) - samen om Rose Creek te beschermen van een tragisch lot.Het plot is flinterdun en de personages kennen geen diepgang, maar een ernstig verhaal vertellen is niet wat deze film beoogt. Deze western wil eigenlijk maar twee dingen doen. Enerzijds wil deze actiefilm breinloos vertier leveren, waar het met onderscheiding in slaagt. Wil je gewoon even het verstand op nul zetten en een zorgeloze avond beleven? Dan is deze film voor jou. Dat betekent bovendien dat je degelijk, maar zeker geen uitmuntend, acteerwerk mag verwachten. Van Chris Pratt zijn we intussen gewend dat hij de grapjes makende actieheld speelt, en met zijn rol als de whiskey drinkende Josh Faraday, zet hij die onafgebroken serie gewoon verder. Van Denzel Washington zijn we weliswaar meer gewend, maar omdat deze film louter draait om plezier met getrokken pistolen, willen we hem deze uitschuiver vergeven.

Het tweede ding dat deze film wil doen is alle clichés van het westerngenre op ons afvuren, en daarvoor haalt het inspiratie uit de gekende westernklassiekers. Alom gekende aspecten, zoals de Mexicaanse impasse en de vuurgevechten op de daken van saloons, worden opnieuw bovengehaald. Helaas combineren veel regisseurs dat tegenwoordig met lang uitgerokken actiescènes, waardoor tensie plaats moet maken voor speciale effecten. We moeten dus stilaan concluderen - nadat een aantal regisseurs al heeft geprobeerd om het westerngenre nieuw leven in te blazen - dat de spanning, die westernklassiekers zoals Once upon a Time in the West zo meesterlijk konden opbouwen, misschien nooit meer terugkomt.Deze film is voor jou als:
  • Breinloze actie jouw ding is
  • Het Wilde Westen een speciale plek in jouw hart heeft

Deze film is niet voor jou als:
  • Je jouw logisch redenerende hemisfeer niet kan uitschakelen
  • Je hoopt op een film op hetzelfde niveau als de westernklassiekers

Steun playstationclan.be