Duik in de Career Mode met de nieuwe F1 2016 trailer

Duik in de Career Mode met de nieuwe F1 2016 trailer

Er zijn tevens multiplayer kampioenschappen aangekondigd.De officiële videogame van de FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP 2016, heeft de meest uitgebreide Career Mode in de franchise ooit.

Vandaag is ook bekend gemaakt dat F1 2016 een Multiplayer Championship introduceert, in deze nieuwe gamemode kunnen 22 spelers het gedurende één seizoen tegen elkaar opnemen op de racebaan. Met deze nieuwe mode kunnen spelers als team of als tegenstander tegen elkaar racen waardoor er fantastische mogelijkheden zijn voor league play.  

In de Career Mode van F1 2016, kiezen de spelers hun eigen personage, helm en racenummer die ze tijdens hun carrière in FORMULA ONE gebruiken. Voordat de eerste race van het seizoen van start gaat kiezen ze bij welk van de 11 officiële teams ze hun carrière willen beginnen en wie ze van dit team als teamgenoot willen. Hoe hoger het gekozen team geranked is des te hoger zijn de verwachtingen van de speler.

De in-race ervaring is nog nooit zo intens geweest. Spelers zullen de druk van de Formation Lap voelen terwijl ze hun banden opwarmen voor de zenuwslopende manual start van de race. Tijdens de start moeten spelers de juiste balans vinden in hun toerental en precies op het juiste moment de koppeling loslaten. Een fout kan resulteren in een valse start die bestraft wordt met een penalty of ervoor zorgen dat de motor uitvalt en ze blijven hangen bij de startstreep.  

Racestrategie is van groot belang om tegenstanders te kunnen verslaan. Voor Pit Stops kunnen spelers er daarom voor kiezen controle te hebben over de Pit Lane entry. Ze moeten zelf op tijd remmen om zo min mogelijk tijd te verliezen en tegelijkertijd oppassen dat ze de Pit Lane niet te hard in rijden. Strategie is de sleutel, vooral wanneer de Safety Car en Virtual Safety Car actief zijn.

De actie gaat naast het circuit verder in de Paddock en Hospitality ruimtes. Tijdens hun Career, kunnen spelers zelf kiezen hoe ze hun auto willen upgraden door de Research & Development Engineer om advies te vragen voor op het gebied van verbetering en door opdrachten te voltooien tijdens de Practice Sessions. Ze kunnen hun team door de seizoenen heen upgraden of met hun agent onderhandelen om naar een ander team over te stappen om de top te bereiken.

F1 2016 is vanaf 19 augustus beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC. F1 2016 bevat alle officiële teams, bestuurders en circuits van de FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP 2016. Inclusief het bloedstollende nieuwe straat circuit in Baku en het Haas F1 team. De F1 2016 Limited Edition is inclusief de ‘CAREER BOOSTER’ DLC PACK, waarmee spelers een kickstart hebben in hun carrière en exclusieve Career helmen en laptopdesigns tot hun beschikking hebben.  

F1 2016

F1 2016
Release
vr 19 aug, 2016
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Koch Media
Ontwikkelaar
Codemasters

Steun playstationclan.be