Southpark pre-release gaming session. En wij waren daar ook!

Southpark pre-release gaming session. En wij waren daar ook!

Lees hier het verslagje over de gaming-sessie van woensdag 5 maart

Sun is shining... - Don't forget to bring a Towel


Het zonnetje schijnt, en aangezien ikzelf niet ver van het station woon, besloten Nico en ik de trein te nemen richting Brussel, op weg naar een gaming-sessie van Southpark: The Stick of Truth. Eens aangekomen in het station van Brussel-Zuid, wandelen we richting de Hallepoort, want het is het nummer één dat we nodig hadden.

 

Arrival - Wanna get high?


Eens aangekomen op onze bestemming, bleek dat het huisje normaal dienst deed als een soort internetcafé waarmee je met je steam account verschillende games kon spelen. Het gaf een knusse en gezellige indruk. Het 'huisje' bestond ook uit twee verdiepen. Hier was alles uitgestald en hier konden de gamers weldra beginnen aan hun sessie met de allombekende game.
Rond 18h30 werd iedereen verwelkomd en werd er een inleiding gegeven over wat Southpark juist is, en werd de releasetrailer nog even getoond. Dit werd allemaal gedaan op een groot doek, zodat iedereen kon meevolgen. Daarna mochten de gamers eraan beginnen.
Het blijkt dat de game enkel op PC, of op PC met een XBOX360-controller kon gespeeld worden. Toch een minpuntje, als je van de gezelligste playstationclan van de BENELUX bent.
Wat ook wel zeer leuk was, dat is dat één van de gamers zijn gameplay op het grote scherm werd getoond.

   
 

No Kitty, it's my pie!


Aangezien we reeds het gameplay filmpje van de game hadden gezien, besloten we om iets te gaan eten. Het was ondertussen toch al 3 uur geleden dat we nog iets hadden gegeten.

De game in werking - Oh my god, they killed Kenny


Wanneer we terugkwamen van onze maaltijd gingen we nog eens een kijkje nemen bij de gamers. Hier zagen we vele verschillende settings en acties, waaruit blijkt dat we toch wel te maken hebben met een zeer uitgebreide game... Het feit alleen al dat geen enkel figuurtje (hoofdkarakter) op elkaar leek, gaf al een grote waaier aan verscheidenheid. Zo had je de Indiaan met de cyaankleurige mohawk, of was je liever een zwart jongetje met een brilletje en blauw oog doorheen de game? Alles was mogelijk.
Zo waren er gamers die lustig aan het looten waren (zo kon je tegen de kasten schoppen en soms viel daar iets uit of bijvoorbeeld lades doorzoeken op waardevolle items) en gamers die aan het strijden waren. Je kan experience verdienen door gevechten aan te gaan met de elven (lees: andere klasgenoten) of zo kon je ook zwervers en hun leger ratten (2) trachten te overwinnen. Hier kon je zien dat de game toch niet zo simpel was, verscheidene gamers moesten in een strijd tegen meer dan één tegenstander, meermaals de duimen leggen.
Naast de combat en de loot, was er ook nog het levelsysteem. Zo kon je, wanneer je een nieuw vriendje had gevonden een nieuwe vaardigheid instellen en mits de nodige experience, deze ook upgraden.

   

Screw you guys, I'm going home


Na de drie uur durende sessie gingen de gamers nog naar een aflevering van Southpark kijken en was er nog een quiz. Om anderen de kans te laten deze te winnen zijn wij vroegtijdig huiswaarts gekeerd en hebben hier nog enkele 'oudere' afleveringen afgespeeld.
Een geslaagde dag.

South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth
Release
do 06 mrt, 2014
Genre
RPG
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Obsidian

South Park: The Stick of Truth kopen?