Dit was de DOOM gesloten bta.

Dit was de DOOM gesloten bta.

Na een succesvolle reboot van Wolfenstein, waagt Bethesda zich nu aan DOOM. Dit weekend kon een beperkt publiek al aan de slag met de multiplayer gesloten bta. Dit vonden wij ervan.Wat kon je spelen in de DOOM gesloten bta?


In de gesloten bta van DOOM kon je aan de slag met de multiplayer van het spel. Er waren twee mappen in rotatie en je kon kiezen uit twee gamemodi, Team Deathmatch en Warpath. Wat je in team deathmatch moet doen, spreekt voor zich. Warpath is een variatie op King of the Hill (of Headquarters uit de Call of Duty reeks). Het doel van deze modi is simpel, haal zoveel mogelijk kills of controleer zo lang mogelijk een bewegende zone.

Je kon ook kiezen uit drie verschillende klassen: Assault, Sniper of  Ambusher. Iedere klasse heeft een primair en een secundair wapen alsook een soort granaat. Eenmaal je een hoger level haalt, kan je ook zelf een klasse samenstellen, met een keuze uit deze wapens: Rocket Launcher, Plasma Rifle, Super Shotgun, Vortex Rifle, Static Rifle, Heavy Assault Rifle, en  Lightning Gun.

Iedere zoveel minuten verschijnt er ook een speciaal token ergens op de map. De eerste speler die deze token oppakt, verandert in een Revenant, een stevige demoon met krachtige wapens. Als je een Revenant doodt, kan je de krachten overnemen tot de timer afloopt.

Dit alles zorgt voor een wel erg old-school shooter. DOOM neemt je terug naar begin van de jaren 2000, waar reloaden niet nodig is en je alleen maar kan sprinten. Of dit een multiplayer game is waar de menigte zit op te wachten, betwijfel ik ten zeerste.
Teleurstellende multiplayer


Hoewel ik ooit begonnen ben met online gamen in de jaren 2000, met games zoals Quake Arena en Return To Castle Wolfenstein, wist de nieuwe DOOM multiplayer me niet echt te bekoren. We zijn ondertussen ook 16 jaar verder en de games zijn ook mee gevolueerd. Naast een grafische update heeft de nieuwe DOOM niets spannend te bieden. Hopelijk brengt de finale game wat meer variatie in de modi.

Gelukkig is er nog de singleplayer


Bethesda heeft al eens bewezen dat ze een oude game succesvol naar de huidige generatie kunnen brengen. Wolfenstein The New Order, wist old-school gameplay elementen terug leuk te maken in een vernieuwende, spannende game. Daarom heb ik er goede hoop dat de nieuwe DOOM ook een aangename singleplayer zal hebben.


DOOM

DOOM
Release
vr 13 mei, 2016
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
id Software

DOOM kopen?