DiRT RALLY Developer Diary onthult de weg naar release op consoles

DiRT RALLY Developer Diary onthult de weg naar release op consoles

Het team vertelt in eigen woorden over de veelgeprezen rally game.Codemasters & Koch Media hebben vandaag een developer diary uitgebracht voor DiRT Rally. Hierin bespreekt het team de geheimen achter het succes van de serie en wordt de weg onthult naar de release voor het PlayStation 4 computer entertainment system, de Xbox One en Windows PC(DVD) op 5 april 2016.

In de video bespreekt het DiRT-team waarom het nieuwste deel in de populaire DiRT-serie een meer gefocuste en uitdagende rally en rallycross game is geworden, waarmee de serie weer wat meer in de richting gaat van de voorlopers in de Colin McRae-serie.
 
Ook bespreken ze DiRT Rallyís deelname aan Steams vroegtijdige toegang programma. Ze vertellen hoe de feedback van de DiRT community hielp om de game te vormen tot een spannende en authentieke racing game die goed is voor een onvergetelijk, zenuwslopend racegevoel, zoals consolebezitters dat binnenkort zelf kunnen ervaren.

De ontwikkelaars geven inzicht in de belangrijkste ideeŽn achter het spel en de voornaamste manieren om spelers onder te dompelen in de snelle, gevaarlijke wereld van een rallycoureur. Ze geven uitleg over het moeizame proces van het selecteren, onderzoeken en bouwen van de omgevingen in het spel, voor een breed scala aan stages om het uithoudingsvermogen en de concentratie van spelers te beproeven.

Citaat

De belangrijkste pijler waar we ons door lieten leiden, was het idee om de meest authentieke en beste rally-ervaring ooit te maken. We begonnen met de basis, we bekeken wat we moesten doen met de tracks, en hoe we de wagens moesten veranderen om ervoor te zorgen dat het goed voelde om over die tracks te rijden. Het gevoel dat je in een roes de juiste beslissingen neemt, maar ook constant het gevaar loopt van de weg te raken. Al die dingen geven je echt het gevoel een rallycoureur te zijn, en bepalen de mindset waarmee je de stages benadert.

zegt Paul Coleman, Chief Games Designer

De DiRT Rally Legend Edition is nu beschikbaar voor pre-orders. Deze in beperkte oplage verkrijgbare versie bevat de volledige documentaire getiteld Colin McRae: Rally Legend. Deze film vertelt de complete geschiedenis van de rallyheld die de inspiratiebron was voor de DiRT-serie, van zijn begindagen tot zijn dominantie in de rallywereld en zijn betrokkenheid bij de beroemde Codemasters games.
 
Ook inbegrepen in de Legend Edition is het Fully Loaded MINI Pack, dat meteen aan het begin van het spel toegang biedt tot de volledig opgewaardeerde Mini Cooper S, met exclusieve bestickering en een unieke teammonteur met perks.

Dirt Rally

Dirt Rally
Release
di 05 apr, 2016
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Codemasters
Ontwikkelaar
Codemasters

Steun playstationclan.be