ESPORTS WRC is begonnen met de RALLYE MONTE-CARLO

ESPORTS WRC is begonnen met de RALLYE MONTE-CARLO

eSports WRC is de eerste internationale online World Rally Championship-competitie. eSports WRC brengt de beste WRC 5-coureurs samen voor een toernooi dat duurt van januari tot oktober, in dezelfde periode als het WRC-seizoen van 2016.

 

Uitgever en distributeur van videogames Bigben Interactive, WRC Promoter, Kylotonn Games en het grootste eSports-bedrijf ter wereld, ESL, hebben dit weekend met trots het startschot gegeven voor het eSports WRC Championship, een internationaal toernooi voor WRC 5, het officiële FIA World Rally Championship (WRC)-spel.
 
Rallye Monte-Carlo staat traditioneel bekend als een van de spannendste rally-evenementen, maar reeds vele jaren ook als de aftrap van het WRC-seizoen. Dit jaar vormde de Rallye Monte-Carlo tevens de start van het eSports WRC Championship.
 
Voor deze eerste kwalificatieronde vindt eSports WRC plaats op een etappe die La Salle En Beaumont – Corps wordt genoemd, bestaande uit ijs (35%) en asfalt (65%). Dit is tevens de eerste uitdaging voor spelers uit de hele wereld die al sinds 15 december hebben geoefend.
 
De strijd om de eSports-wereldtitel brengt de beste WRC 5-coureurs samen voor een toernooi van januari tot oktober, en de finale op locatie wordt gehouden op Wales Rally GB (27 – 30 oktober), waar de eerste eSport WRC-kampioen wordt gekroond.
 
Het eSports WRC-seizoen is verdeeld in twee helften met 5 kwalificatierondes en een halve finale voor elke helft. De halve finale wordt online gespeeld tijdens Rally Italia Sardegna (9 – 12 juni) en Rally RACCCatalunya (13 – 16 oktober), net voor de finale op Wales Rally GB, waar de beste 18 coureurs worden uitgenodigd voor een strijd om de titel.
 
Spelers hoeven alleen maar een van de eSports Packs (DLC) te downloaden om toegang te krijgen tot de aparte etappes van elke rally. Vanaf dit moment kan er onbeperkt worden geoefend, maar tijdens de rally-weekenden krijgen spelers elke dag maar één kans om hun beste tijd neer te zetten (van donderdag tot zondagmiddag). Op zondagmiddag nodigt het ESL-team de beste coureurs uit voor een zondagtoernooi dat wordt uitgezonden op Twitch. Aan het einde van dit zondagtoernooi krijgen de beste 3 coureurs op elk platform toegang tot de halve finale en de finale. Zie de kalender voor meer informatie.

WRC 5

WRC 5
Release
vr 09 okt, 2015
Genre
Race
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Kylotonn

Steun playstationclan.be