Assassin's Creed Syndicate - Jack The Ripper review

Assassin's Creed Syndicate - Jack The Ripper review

De eerste DLC van Assassin's Creed Syndicate is nu beschikbaar!

 

Verhaal


Twintig jaar na de avonturen in Assassin’s Creed Syndicate wordt Londen geteisterd door één van de meest iconische seriemoordenaars uit de geschiedenis: Jack The Ripper. Jacob maakt jacht op Jack, maar wordt zelf in de val gelokt. Jacob's assassijnvaardigheden schieten te kort waardoor hij verslagen wordt door Jack.Evie arriveert uit India, op aanvraag van haar broer. Bij haar aankomst in Londen wordt zij opgewacht door de oude bekende agent, Abberlaine. Hij vertelt haar dat haar broer verdwenen is en dat Londen in de greep is van de brutale moordenaar. Evie trekt op onderzoek uit, en heeft al snel het spoor te pakken. Maar wordt zij ook niet in de val gelokt?

Het verhaal an sich kabbelt verder, en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er wat meer in zat. Ook de speelduur is vrij kort, want na tweeënhalf uur zie je de eindgeneriek al passeren.

Fear Is Your Weapon


Gelukkig zijn er enkele nieuwe elementen in de DLC gebracht. Zo kan Evie, net zoals Jack, gebruik maken van bepaalde angstelementen. Evie kan iemand verwonden met een staak, waarmee zij angst inboezemt bij omstaande vijanden. Wanneer zij een tweede ‘angstaanval’ gebruikt, kiezen de vijanden het hazenpad. Evie heeft ook angstbommen tot haar beschikking, deze werken op een soortgelijke manier zoals de staken. Naast deze vaardigheden is Evie in staat om bepaalde onderzoeken uit te voeren. Zo moet je soms objecten vanuit het correcte oogpunt bekijken, of het traject van weggegooide objecten reconstrueren.Er zijn ook nieuwe activiteiten beschikbaar, die grotendeels gebaseerd zijn op de reeds bestaande activiteiten. Bij bordeelaanval moet je prostitués redden, in plaats van kinderen zoals in de hoofdgame. Bovendien kan je ook weer personen ontvoeren, en zoveel meer.

Niet Met De Koets AUB


Jammer genoeg wordt deze DLC ook geteisterd door bugs. Zo bleef het beeld meermaals stilstaan bij het berijden van een koets en dit op zeer enerverende manier. Het beeld bleef twee seconden stilstaan, ging dan een halve seconde verder, waarna de cyclus zich herhaalde, tot wanneer deze scène over was, of de game er toch door kwam.Besluit


Deze DLC, die te koop staat in de store voor €19,99, komt wat prijzig over, zeker aangezien je het hoofdverhaal al vrij snel doorploegd hebt. Gelukkig heb je dan nog de gebruikelijke randanimaties en enkele extra vaardigheden om je bezig te houden.

VerhaalGameplayGraphicsSoundSpeelduurTotaal
7/108,5/108/109/106/1077/100Assassin's Creed: Syndicate

Assassin's Creed: Syndicate
Release
vr 23 okt, 2015
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Montreal

Assassin's Creed: Syndicate kopen?