WRC 5 wordt eerste officiŽle WRC-game met eSports-competitie

WRC 5 wordt eerste officiŽle WRC-game met eSports-competitie

Nieuw seizoen, nieuwe uitdagingen: WRC 5 staat gepland voor release op 9 oktober 2015 en wordt uitgebracht voor de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, Playstation 3, PlayStation Vita en pcUitgever en distributeur van videogames Bigben Interactive, WRC Promoter, Kylotonn Games en het grootste eSports-bedrijf ter wereld, ESL, presenteren met trots het 2016 eSports WRC Championship, een internationaal toernooi voor WRC 5, de officiŽle game van het 2015 FIA World Rally Championship (WRC).
 
Voor het eerst in de geschiedenis wordt er tijdens het seizoen van 2016 gelijktijdig aan elke WRC-ronde een officieel eSports-kampioenschap georganiseerd.
 
In het FIA World Rally Championship (WRC), een van de meest uitdagende motorsportavonturen, moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. WRC 5 vormt natuurlijk de perfecte link tussen coureurs en spelers enerzijds en echte rally's en hun virtuele tegenhangers anderzijds, om de spanning tussen deze twee verschillende werelden tot uiting te laten komen.
 
Het eSports WRC Championship begint met het WRC-seizoen van 2016 in januari. De komende weken wordt meer informatie over de competitie aangekondigd.
 
Alain Jarniou, Game Director van WRC 5
Citaat

Een goede online gebruikerservaring is een van de meest gevraagde features van WRC-fans. We hebben lang nagedacht over iets nieuws en spannends. eSports groeit elk jaar sneller, maar er zijn slechts een paar motorsportgames met een interessante online competitie. We denken echt dat WRC-eSports de beste uitdaging ooit wordt voor een motorsportgame en voor rallyfans.


Samy Ouerfelli, Managing Director van ESL France
Citaat

We zijn bij ESL erg enthousiast over de integratie van zo'n interessante motorsportgame in ons eSports-ecosysteem. Het officiŽle eSports WRC Championship zal absoluut bol staan van het beste van het beste uit de motor-eSport. Fans uit de hele wereld scharen zich niet alleen achter de online competitie, maar ook over de tegenhanger in het echt.


De beste eSports-coureurs strijden online op Twitch tot het epische live-gevecht in de laatste ronde van het WRC-seizoen van 2016.
 
Citaat

Nieuwe technologie heeft een extra dimensie gegeven aan de manier waarop mensen zich met WRC kunnen bezighouden. We zijn trots op de baanbrekende digitale initiatieven die we hebben geÔntroduceerd. Hiermee kunnen fans WRC overal en altijd volgen. Onze samenwerking met Bigben Interactive voor het 2016 eSports WRC Championship is het nieuwste voorbeeld hiervan, en we zien ernaar uit om de komende weken meer informatie aan onze gamefans te presenteren.


aldus Oliver Ciesla, managing director van WRC Promoter.
 
eSports staat voor georganiseerde gametoernooien voor meerdere spelers. De game-community is steeds meer geŽnthousiasmeerd door de enorme eSports-competities van de afgelopen jaren. De interesse voor deze nieuwe generatie van gamen is erg groot: uit een onderzoek in mei 2015 bleek dat wereldwijd 135 miljoen mensen naar eSports kijken.

WRC 5

WRC 5
Release
vr 09 okt, 2015
Genre
Race
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Big Ben Interactive
Ontwikkelaar
Kylotonn

Steun playstationclan.be