Meer informatie over Assassin's Creed Syndicate

Meer informatie over Assassin's Creed Syndicate

Componist voor Assassin's Creed Syndicate voorgesteldUbisoft kondigt aan dat Austin Wintory, de Grammy-genomineerde componist van onder andere Journey en The Banner Saga, de partituur voor Assassinís Creed Syndicate heeft gecomponeerd. Het album van de soundtrack is beschikbaar bij release van de game, op 23 oktober 2015.
 
Wintory is gekend voor zijn unieke en vaak ongewone muzikale visie. Hij streeft niet enkel naar het vastleggen van het drama en de spanning in Assassinís Creed Syndicate, maar tracht ook de dapperheid en het sarcasme van de hoofdpersonages Ė Jacob en Evie Frye Ė te vatten. Hij doet beroep op de beeldspraak van de dodelijke vechtkunsten van de Assassins als een dans tussen de jageres en haar prooi. De walsende muziek weerkaatst deze speelse, doch dodelijke energie.
 
Dit wordt gebracht door een kamerorkest bestaande uit professionele klassieke muzikanten met een rauwe, instinctieve intensiteit, begeleid door blaasinstrumenten en trompetten. Eveneens toont het een prachtig en virtuoos solo-optreden van de geprezen artiesten Sandy Cameron en Tino Guo.
 
Wintory werd geÔnspireerd door de meer intieme muziek van mid-19e eeuw, de periode waarin de game zich afspeelt. Hij koos er bewust voor om niet te verwijzen naar de robuuste, orchestrale muziek van dat tijdperk. Wintory legt uit:
Citaat

Ik heb een lang gekoesterde passie voor de kamermuziek van de 19e eeuw. De intensiteit die men uit dit soort muziek kan halen is duidelijk verschillend van de massieve kracht van een orkest. Je hebt enkel te maken met een handvol briljante spelers die elk ontploffen van energie. En toch, dankzij de intimiteit van dat handvol spelers kan het je besluipen op manieren dat een groot orkest niet kan. Het is een dramatisch emotionele ervaring die bijna op maat gemaakt was voor het verhaal van de Assassin tweeling in het Victoriaans tijdperk.


De partituur van Wintory is meer dan 3 uur lang, erg dynamisch ten aanzien van de emotionele ervaring van de speler, en bevat een waaier aan timbres en zetwerk.  Ze accentueert ook de authentieke folkmuziek en hymnes van deze periode, die gezongen en gespeeld worden door de personages in de game.
 
Assassinís Creed Syndicate speelt zich af in Londen, tijdens de hoogdagen van de IndustriŽle Revolutie. Spelers kruipen in de huid van Jacob en Evie Frye, een tweeling Master Assassins. Jacob en Evie vechten om Londen te bevrijden en staan mee aan de wieg van de georganiseerde misdaad tijdens een avontuur gevuld met actie, intriges en brutaal geweld. De ontwikkeling van Assassinís Creed Syndicate wordt geleid door Ubisoft Quebec.

Assassin's Creed: Syndicate

Assassin's Creed: Syndicate
Release
vr 23 okt, 2015
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Montreal

Assassin's Creed: Syndicate kopen?