Playstationclan Halloween Special

Playstationclan Halloween Special

Binnenkort kunnen we huiveren met Halloween. Welke games speel je het best, alleen in het donker?

 

Wat is Halloween?


De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain.

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

In  BelgiŽ wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest en herdenkingen we de doden.

GriezelgamesThe Evil Within
Shinji Mikami, de vader van de survival horror, is terug om The Evil Within te regisseren - een spel waarin je de perfecte mix van en horror en actie zal beleven. Dompel jezelf onder in een angstwekkende wereld, waar onvoorstelbare horror, wrede vallen en bijna ondraaglijke spanning je zenuwen op de proef stellen. Vecht voor je leven tegen haast onverslaanbare vijanden en ervaar intense angst in dit complexe verhaal met uiterst verfijnde omgevingen.

Tijdens het onderzoek naar een gruwelijke massamoord , stuiten Detective Sebastian Castellanos en zijn partners op een mysterieuze en duistere kracht. Na getuige te zijn van de brutale slachting van zijn collega-officieren wordt Sebastian bewusteloos geslagen. Wanneer hij weer wakker wordt, bevindt hij zich in een gestoorde wereld waar afschuwelijke wezens dwalen. Vechtend om te overleven, begint Sebastian aan een angstaanjagende reis om te ontrafelen wat er achter deze kwade kracht schuilt.

Onze review kan je hier lezen.

Alien Isolation
Ontdek de echte betekenis van angst in Alien - Isolation, een survival horror game die zich afspeelt in een wereld met constante angst en dodelijk gevaar. Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Alien voert Amanda, de dochter van Ellen Ripley, een wanhopige strijd om te overleven. Tijdens haar missie moet ze de waarheid achter de verdwijning van haar moeder achterhalen. Als Amanda navigeer je door een steeds explosievere wereld en word je aan alle kanten geconfronteerd met een wanhopige, in paniek geraakte bevolking en een onvoorspelbare, meedogenloze Alien. Zwak en slecht voorbereid moet je grondstoffen zoeken, geÔmproviseerde oplossingen bedenken en je verstand gebruiken, niet alleen om de missie te doen slagen, maar ook om gewoon in leven te blijven.

Onze review kan je hier lezen.

Siren Blood Curse
Een Amerikaanse televisieploeg wil research doen naar een broodjeaapverhaal over het verdwenen stadje Hanuda, waar mensen zouden geofferd worden. Hanuda is een duistere, spookachtige wereld die is blijven steken in de jaren '70 en wordt omsloten door een rode zee. Over de stad is een oude vloek neergedaald. Jij, als de bezoekers, moet de overlevende inwoners redden. Een van hen is de mooie Miyako. Om te overleven, moet je je verdedigen tegen de bloeddorstige Shibito, oftewel levende doden, en andere angstwekkende monsters. Terwijl de filmploeg gevangen zit op berg, luidt het spookachtige geloei van een sirene een ware nachtmerrie in. Vecht voor je leven in een poging om van de Shibito te ontsnappen.

Tijdens het spel speel je elk van de bezoekers aan het dorp. Door het unieke 'Sight-Jack'-systeem van het spel kun je naadloos overschakelen tussen de blikvelden van de jagers en de prooien. Bloed en ingewanden komen extra goed tot hun recht door verbluffende grafische effecten, een geavanceerde engine en weerzinwekkend, realistische gezichtsanimaties.

Silent Hill - Book of Memories
Silent Hill - Book of Memories is een survival horrorspel in "dungeon crawler"-stijl met RPG-elementen dat zich afspeelt in de wereld van Silent Hill en gebruik maakt van de unieke aanraakbesturing van de PS Vita. Elke avond betreedt jouw gepersonaliseerde personage een nachtmerrieachtige wereld die bestaat uit een reeks gangen en kamers vol - bekende of nieuwe - monsters, bijzondere voorwerpen, opdrachten en vallen. Book of Memories biedt samenwerkend spelen voor meer spelers, waar tot vier spelers aan mee kunnen doen.
Welke games kan ik nog toevoegen die recent uit zijn of moet ik oudere games doen?

Manhunt 2
In Manhunt staan psychose, paranoia en ontrouw in de kijker. Je speelt met Danny, samen met zijn gestoorde maat probeert hij te ontsnappen van een gekkenhuis waar de regering ondergronds de meest afschuwelijke experimenten op gevangenen uitvoert. Logisch dus dat Danny er tussenuit wil muizen en liefst zo onopgemerkt mogelijk. Danny is van nature niet geweldadig, eigenlijk is hij vreedzaam en opgesloten om 'het project' in de doofpot te steken.

De belangrijkste eigenschap van Manhunt zijn de executies. Deze executies kun je alleen in stealthmode uitvoeren. Je moet je vijanden besluipen tot een icoontje aangeeft dat je een executie kunt uitvoeren. Elk wapen heeft 3 executies (groen, geel en rood). Hoe langer de vijand niets in de gaten heeft, hoe geweldadiger de kill. Manhunt 2 maakt van elk ordinair object een gruwelijk moordwapen. Pianosnaren, plastic zakken, kranten, melkflessen en veel meer...

The Evil Within

The Evil Within
Release
di 14 okt, 2014
Genre
Survival / Horror
Platform
ps3 ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
Tango Gameworks

The Evil Within kopen?