Stargirl - seizoen 1

Stargirl - seizoen 1

Er zijn wel meerdere nobele onbekenden binnen het DC Universum die onder deze reviewer zijn radar vliegen. Zo is Stargirl er eentje van. Wij mochten het eerste seizoen bekijken en onze mening hierover delen!

 

De Justice League of America heeft het niet gemakkelijk. Ze krijgen namelijk een grove pandoering van de Injustice League of America - inderdaad, zeer creatief met namen zijn we niet. De pandoering is zelfs zo groot dat de meeste leden het loodje leggen: Starman, Hourman, en Dr. Mid Night behoren definitief tot het verleden. Enkel Stripey, ook bekend als Pat Dugan, de soort sidekick/mechanicien van dienst, overleeft...

Tien jaar later heeft Pat het geluk gevonden bij een alleenstaande moeder. Hij verhuist, samen met zijn zoon, nieuwe vrouw, en plusdochter Courtney naar Blue Valley en beginnen daar als een samengesteld gezin een nieuw leven. Courtney vindt echter - in de kelder en niet erg goed weggestopt - materiaal van Pats vorig leven. Ze vindt de Kosmische Staf, het werkgerei van Starman. Bij elke andere persoon blijft deze staf een gewone metalen, ja staf, maar in Courtneys handen komt hij tot leven en blijkt hij een eigen wil te hebben. Dit is het begin van Stargirl!Het eerste seizoen is een eerder 'becoming' verhaal van Stargirl, die uiteraard gaat dromen van haar afwezige vader. Ze leert de echte plannen van Pat kennen, blaast de Justice League of America nieuw leven in, en neemt het op tegen de vijand van dienst: de Injustice League of America. Deze laatste heeft uiteraard snode plannen en Stargirl wil deze uiteraard verijdelen.

De reeks verrast op een aangename manier. Je krijgt snel een gevoel dat het om een kinderserie gaat, maar soms komt die wel volwassen over. De serie is minder kinderachtig dan bijvoorbeeld Supergirl, en gemakkelijker te verteren dan de DC Titans. Hierdoor kan je wel gemakkelijk meerdere afleveringen na elkaar bekijken. Op zich een vermakelijke serie, waarvan wij het tweede seizoen ondertussen afwachten.


Steun playstationclan.be