De nieuwe Doom heet ... Doom

De nieuwe Doom heet ... Doom

En nog andere Doom-weetjes hier

Als Wolfenstein de grootvader van alle FPS was, dan is Doom zeker de grootoom. Beide waren indertijd in dezelfde periode gereleased, en we hebben nu lang genoeg gewacht. De volgende portie Wolfenstein hebben we intussen al goed verteerd, dus het wordt tijd om onze kiezen in een andere game te steken.

Naar aanleiding van Quakecon zijn er toch al enkele details bekend geraakt. Zo zal de volgende Doom gewoonweg Doom heten, en de game zal zich afspelen voor de eerste Doom. Het is dus een Origin-story en zo komen we te weten hoe het komt dat het op Mars fout ging.

De game zal boordevol actie zitten, en je zal ook een hoop wapens, net zoals in de originele Doom en de net uitgebrachte Wolfenstein, kunnen meezeulen.

Dat de ontwikkeling van deze game vrij woelig was is een understatement. John Carmack, geestelijke vader van de game heeft id Software verlaten om zich verder toe te spitsen op de Virtual Reality. De game is niet alleen meermaals uitgesteld, maar zijn ze er ook nog eens volledig aan herbegonnen. Dit klinkt een beetje zoals het geflopte Duke Nukem - verhaal.

Anyway, we weten ondertussen dat er een beta op komst is, maar wanneer weten we niet precies. We houden jullie op de hoogte!

Bron: gamespot.com

DOOM

DOOM
Release
vr 13 mei, 2016
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Bethesda
Ontwikkelaar
id Software

DOOM kopen?