Metro Exodus komt naar Next-Gen consoles, volgende Metro-titel in ontwikkeling

Metro Exodus komt naar Next-Gen consoles, volgende Metro-titel in ontwikkeling

Deep Silver en 4A Games kondigen met plezier aan dat Metro Exodus, de epische, verhaalgedreven first person shooter die is ge´nspireerd door de romans van Dmitry Glukhovsky, zal verschijnen voor de PlayStation 5, met grote, door de nieuwe hardware mogelijk gemaakte verbeteringen, inclusief een snellere framerate, hogere resolutie, kortere laadtijden en verbluffende ray tracing-effecten.De next-gen consoles maken het voor 4A Games mogelijk om spelers fraaiere graphics en betere prestaties te bieden die eerder alleen mogelijk waren op state-of-the-art pc-hardware met grafische kaarten uit de RTX-serie. De geavanceerde versies van Metro Exodus komen beschikbaar als een gratis upgrade voor bestaande en toekomstige bezitters van de versie voor de huidige generatie. De releasedatum wordt binnenkort aangekondigd.

Om de tiende verjaardag van Metro te vieren, hebben Deep Silver en 4A Games de tien jaar durende reis van de franchise gevangen in een unieke Metro Timeline ľ een interactieve terugblik op alle belangrijke momenten in de geschiedenis van de studio en de serie.

Als onderdeel van een grote update van de studio, heeft 4A Games ook bevestigd dat de volgende Metro-titel in ontwikkeling is voor de negende generatie consoles en pc. Om de nieuwe kracht, opslagcapaciteit en ray tracing-mogelijkheden van de nieuwe generatie optimaal te benutten, worden de engine en renderer compleet vernieuwd.

Daarnaast maakt de onlangs aangekondigde samenwerking met Saber Interactive het voor 4A Games mogelijk een multiplayer-ervaring toe te voegen aan het nieuwe Metro-universum. "Als kleine studio hebben we ambities in die richting nooit kunnen realiseren, onze ideeŰn kwamen nooit verder dan de prototype-fase," aldus 4A Games. "Maar met Sabers ervaring in online gaming, zijn we nu actief multiplayer-concepten aan het verkennen om een nieuwe ervaring aan de wereld van Metro toe te voegen."

Metro Exodus

Metro Exodus
Release
vr 15 feb, 2019
Genre
First Person Shooter
Platform
ps4
Uitgever
Deep Silver
Ontwikkelaar
4A Games

Steun playstationclan.be