Nieuwe Borderlands 3 content, features en plannen onthuld tijdens PAX Online

Nieuwe Borderlands 3 content, features en plannen onthuld tijdens PAX Online

Precies op tijd voor de eerste verjaardag van Borderlands 3 hebben Gearbox Software en 2K afgelopen weekend hun plannen voor de toekomst van Borderlands 3 onthuld - inclusief volledige next-gen ondersteuning, een nieuwe skill tree voor elke Vault Hunter, extra co-op features en meer - tijdens de Gearbox PAX Digital Showcase.Borderlands 3 komt naar PlaySation 5! Als je de game op PlayStation 4 bezit ontvang je een gratis upgrade naar de PlayStation 5-versie wanneer je speelt op een PlayStation 5. Dit geldt voor alle content die je hebt gekocht, evenals al je opgeslagen items. Je kunt alles overbrengen naar de nieuwe consolegeneratie.

Naast ondersteuning voor 4K-resolutie en gameplay in 60 frames per seconde, zal de next-gen consoleversies van Borderlands 3 twee veelgevraagde local co-op features bevatten, gratis voor alle spelers. Voor de allereerste keer kun je in split-screen voor vier spelers spelen en wanneer je geniet van co-op voor twee spelers, heb je de mogelijkheid om het scherm horizontaal of verticaal te verdelen. Sterker nog, de nieuwe verticale split-screen optie wordt ook via een gratis patch toegevoegd aan de PlayStation 4-versies van de game.

Borderlands 3 zal later dit jaar ook extra add-on content krijgen! Hoewel de volgende betaalde add-on niet lijkt op de campaign-DLC's van de nu complete Season Pass die je gewend bent, zal deze content wel een geheel nieuwe game-modus bevatten en een nieuwe skill tree voor elke Vault Hunter. Met deze nieuwe skill trees komen er ook nieuwe Action Skills.

Tijdens de Gearbox PAX Digital Showcase gaf Creative Director Graeme Timmins van Gearbox Software kijkers een diepgaande blik op FL4K's nieuwe "Trapper" skill tree, die de nadruk legt op schilden en overlevingsvermogen voor zowel FL4K als zijn companion. Daarnaast krijgt FL4K een nieuwe Action Skill met de naam Gravity Snare. Deze Action Skill is een valstrik die vijanden in de lucht gooit voordat ze weer tegen de grond worden gesmeten. Vijanden die in zijn straal worden gevangen, zullen hun aanvallen onderbreken, waardoor FL4K voor het eerst een crowd control skill krijgt.

Gearbox onthulde ook een nieuwe companion pet voor FL4K: de Hyperion Loaderbot. De speciale Loaderbot buddy van FL4K kan op verschillende manieren worden gespecificeerd terwijl je je een weg werkt door de skill tree. Zo kun je de skillt tree van je companion uitbouwen met de range-based ION Loader, die langzaam bewegende projectielen afvuurt die kunnen worden afgeschoten om krachtige shock nova's te creŽren. Je kunt ook kiezen voor de BUL Loader, die vijanden aanvalt en met zijn schild in de lucht slaat, of gewoon flinke roundhouse-schoppen uitdeelt. Tot slot kun je de skill tree uitbouwen met de WAR Loader, die uitgerust is met een brandgevaarlijke shotgun, granaten kan gooien en op commando raketten kan afvuren.

Borderlands 3

Borderlands 3
Release
vr 27 mrt, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
2K
Ontwikkelaar
Gearbox Software

Steun playstationclan.be