Review: Plantronics RIG 4VR

Review: Plantronics RIG 4VR

Samen met de launch van de Playstation VR bracht Big Ben enkele gadgets op de markt, die we reeds uitgebreid getest hebben. Plantronics springt ook op de kar en brengt een speciale headset uit. Onze mening van de Plantronics 4VR kan je hier lezen.Net zoals de vorige versies van de RIG-serie, moet je nu eerst je headset samenstellen. Met deze headset kan je zowel aan de slag met de VR, als tijdens het ‘normale’ gamen. Als je op de conventionele manier wil gamen, is er ook een verlengsnoer voor je jack bijgeleverd zodat je de headset kan verbinden met je controller.

Het materiaal waaruit de oorkleppen bestaat is luchtdoorlatend kunststof. Hierdoor word je niet volledig van je omgeving geďsoleerd, zodat je nog notie hebt van de geluiden rondom je. De gamer die volledige immersie zoekt is er met deze headset aan voor de moeite. Voor diegene die liefst nog voeling hebben rondom hem is dit beter, zeker gezien je zicht je tijdens het spelen – met de VR – ontnomen wordt. Het geluid dat je krijgt is een vol stereogeluid, vergelijkbaar met dat van de RIG500 HS. Ook de afneembare microfoon, die je op de mute-stand zet, als je hem naar boven richt, is aanwezig.Wanneer je de VR bril reeds op je neus hebt is het op praktisch vlak net iets moeilijker om de headset correct te positioneren. Je moet toch enige tijd investeren om hem echt goed op je hoofd te krijgen, zodat de kussens goed op je oren aansluiten. Deze problemen komen uiteraard niet voor bij het conventioneel gamen.

Deze Plantronics 4VR is niet de duurste headset beschikbaar. Hij verschilt echter niet echt veel van de 500 HS, behalve op vlak van het gebruikte materiaal, want die laatste bestond namelijk uit pluchen stof.

Steun playstationclan.be