Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 - PS5

We hebben het niet onder stoelen of banken gestoken, maar Activision wist ons enorm te charmeren met de remake van Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 op de PlayStation 4. We waren dan ook benieuwd wat dat zou geven op de PS5.De geteste versie is de PS5-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja, Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 speelt nog beter op de PlayStation 5. De game was al top op de PlayStation 4, maar had vooral nog last van laadtijden die naar onze mening net iets tÚ lang duurden. Dit pijnpunt werd nu keurig aangepakt, want dankzij de SSD van de PS5 vooral weet men voor snellere skatesessies te zorgen, een verbeterde matchmaking online en meer! Inhoudelijk werd er wel niks van extra's voorzien, maar dat was bij Crash Bandicoot niet anders.Wie de game op de PS4 trouwens al had gekocht, kan zijn savegame netjes uploaden en op de PS5 hergebruiken om zijn/haar progressie verder te zetten. Leuk meegenomen (vooral de dubbele trophies), al is de PS5-versie van de game zelf niet beschikbaar als gratis upgrade voor iedereen. Enkel mensen die op de PS4 de digitale Deluxe Edition wisten aan te schaffen, hoeven niks te betalen. Een klein beetje schandalig van Activision als je het ons vraagt, gezien een upgrade apart 10 euro kost.

Graphics & Sound


Behalve snellere laadtijden en de soundtrack die als een huis staat, werden er ons betere graphics beloofd Ún hebben we die ook gekregen. Spectaculair is de upgrade echter niet te noemen. Leggen we de PS4 Pro-versie naast die van de PS5, dan zien we niet meteen meer details (4K tov 1080p), enkel een andere vorm van belichting. Die zorgt her en der voor mooiere beelden, al scheelt het niet heel veel.Conclusie


Had je Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 nog niet gekocht en heb je een PS5 in huis, dan moet je de game zeker aankopen. De snellere laadtijden vormen het grootste pluspunt van deze topper, al komt dat voor veel eigenaars van de PS4-versie met een extra kostprijs. De upgrades hadden we toch liever gratis gezien, Activision.

Pluspunten


  • PS4-savegame kan je overzetten
  • Kortere laadtijden
  • 120fps bij 1080p resolutie


Minpunten


  • Enkel gratis voor eigenaars van de digitale PS4 Deluxe Edition
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10

Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2

Release
vr 04 sep, 2020
Genre
Sport
Platform
ps4
Uitgever
Activision
Ontwikkelaar
Vicarious Visions

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
9/10