GENSOU Skydrift

Bij PlayStationClan zijn we altijd te vinden voor een racegame, of het nu een pure simracer is of meer arcade. Toen we GENSOU Skydrift voorgeschoteld kregen, fronsten we toch even de wenkbrauwen. Waarom precies, dat lees je in onze review.De geteste versie is de PS4-versie op de PS5.

Verhaal


GENSOU Skydrift introduceert een korte campagnemodus waarin aan de hand van enkele dialogen de huidige gebeurtenissen worden geschetst. In het mysterieuze gebied Gensokyo, ergens in Japan, wonen mensen en Yokai in een vreemde soort harmonie naast elkaar. Op een dag merken een paar meisjes dat hun geestesenergie verzwakt is. Yokai-specialist Reimu Hakurei en haar vriendin Marisa Kirisame zien iemand over een racebaan wegrennen en zetten de achtervolging in. Wat vervolgens gebeurt, tart alle verbeelding: de kortgerokte meisjes kunnen de racebanen overvliegen en doen dat door op elkaar plaats te nemen. Het idee hierachter? Geen flauw benul van, maar de slechterik moet worden gevat en dat doe je dus door telkens als eerste over de meet te vliegen!Gameplay


Erg veel heeft GENSOU Skydrift niet te bieden, want naast de campagnemodus kan je nog online tegen anderen racen en daar stopt het dan zowat bij. Het racen zelf gebeurt echter razendsnel en Mario Kart-gewijs. Beide personages kunnen van positie wisselen en hebben elk enkele power-up kaarten ter beschikking. Indien genoeg kracht om deze te activeren, kan je onder meer je tegenstanders bekogelen, een schild oproepen of een boost ontvangen. Die snelheidsboosts zullen ook broodnodig zijn, want de AI is niet van de poes. De verschillende circuits (en dat zijn er gelukkig meer dan een handvol) zijn zo gecreŽerd dat je zo goed mogelijk alle bochten zal moeten afsnijden en je power-ups ten gepaste tijde zal moeten gebruiken wil je de overwinning binnen rijven. Leuk en uitdagend, maar helaas verveelt de game wel snel.

Graphics & Sound


Buiten de typische Japanse catchy deuntjes, lijkt de racegame weinig meerwaarde te bieden op de PlayStation 4 (of 5). De omgevingen kennen weinig detail en er zijn glitches te vinden waar zelfs Mario Kart 64-speedrunners jaloers op zouden zijn.Conclusie


Van een vreemde eend in de bijt gesproken; GENSOU Skydrift zullen we als racegame niet snel vergeten. Helaas is dat niet zo positief, gezien enkel het concept zelf ons eeuwig bij zal blijven. Voor het racen zelf, zijn er betere (en leukere alternatieven) op de markt. Voor 21,99 euro krijg je ook wat je ervan kan verwachten: een titel met vele gebreken die je slechts voor enkele uurtjes zoet weet te houden.

Pluspunten


  • Het racen zelf gaat vlot
  • Bizar en speciaal concept


Minpunten


  • Weinig content
  • Glitches
  • Kort
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10

GENSOU Skydrift

Release
di 09 mrt, 2021
Genre
Race
Platform
ps4 ps5
Uitgever
illuCalab
Ontwikkelaar
Phoenixx

Score

Verhaal
5/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
6/10