Outriders Worldslayer

Worldslayer is de eerste verhalende uitbreiding van Outriders en introduceert niet alleen een nieuw verhaal, maar ook bijhorende gameplay.

 

De geteste versie is de PS5 versie.

Verhaal


Er is een nieuwe dreiging opgedoken, en die heet Ereshkigal. Zij is een dodelijke Altered en is in staat om de schaduwen rondom ons te manipuleren. Wie is de logische keuze om weerstand te bieden en Ereshkigaleen kopje kleiner te maken? Jij uiteraard, die andere dodelijke Altered .

Op zich start het verhaal vrij rechttoe rechtaan en word je op pad gestuurd om Commander Ereshkigal een kopje kleiner te maken. Interessanter is het echter het 'subverhaal', waarbij je her en der iets meer te weten komt over hoe de wereld was voor de mens arriveerde.

Gameplay


Naast een nieuw verhaal en een hoop nieuwe vijanden komt Worldslayer nog met gameplay-updates. Eerst en vooral zijn de World Tiers vervangen door Apocalypse Tiers; veel meer dan een naamsverandering houdt dit eigenlijk niet in. Dit verwijst hoofdzakelijk naar de nieuwe soort loot die je kan sprokkelen. Deze kan namelijk ook van het Apocalypse-type zijn. Concreet houdt dit in dat deze drie mods kan houden (in plaats van twee). Om deze te upgraden heb je ook nieuwe materialen nodig die je kan krijgen door deze uitrusting te ontmantelen; easy come, easy go...

Zoals gezegd kom je ook nieuwe vijanden tegen die je zelfs mag beschouwen als 'mini-bazen'. Deze puilen uit van de vaardigheden en veranderen hun tactiek soms 'on the fly'. Als je op het maximum speelt van je kunnen, wacht er je wel een uitdaging als je de DLC solo aanvat. Het wordt wel simpeler als anderen je game vervoegen, want laten we eerlijk zijn, dit is nog steeds een online co-op game.
Wat soms te weinig aandacht krijgt bij een verhalende DLC is de mogelijkheid om de vaardigheden van je personage verder uit te bouwen. Hier krijg je als het ware twee extra uitbreidingsmogelijkheden. Je krijgt een soort 'mini-skilltree' waarin je je PAX-punten kan plaatsen. Deze vaardigheden bouwen verder op en zijn analoog op het reeds bestaande systeem. In het tweede systeem Ascension, krijg je punten als je voldoende vijanden hebt omgelegd. Je krijgt wel redelijk wat punten binnen, maar de upgrades zijn van een kleiner allooi; een procentje meer leven afnemen tijdens het schieten, een halve procent meer schade aanrichten, en dergelijke meer. Gelukkig kan je die wel 'stacken' zodat het wel de moeite wordt.

Wanneer je klaar bent met de content zal je ook een nieuwe endgame ontgrendelen. Of eigenlijk zelfs twee. In de ene zal je het moeten opnemen tegen hordes vijanden en in de andere zal je keuzes moeten maken en monsters afknallen op basis van die keuzes. Je kan het nog het best vergelijken met een dungeon met verschillende kamers. Deze houden natuurlijk ook de betere loot en zijn ontwikkeld voor het betere grindwerk.

Conclusie


De content van Worldslayer speel je uit in een vijf a zes uurtjes, en meer moet dat ook niet zijn voor een DLC. Hoewel het verhaal jammer genoeg - letterlijk - ondergesneeuwd wordt zijn er toch nog een paar leuke gameplaywijzigingen die de game met zich meebrengt, al hadden we graag wat meer PAX punten gekregen.

Pluspunten


  • Nieuwe upgradesysteem
  • Nieuwe loot


Minpunten


  • Om de nieuwe loot te upgraden moet je eerst nieuwe loot ontmantelen
  • Verhaal wordt chaotisch uit de doeken gedaan
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7/10

Outriders

Release
zo 14 jun, 2020
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Square Enix
Ontwikkelaar
People Can Fly

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
8/10
Grafisch
9/10
Geluid
9/10
Duur
7/10