Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Wie al enkele jaren op zijn gameteller heeft staan, denkt terug aan een nostalgische tijd waarbij The Turtles zowel op tv kwamen, als de cassette die we in onze NES mochten duwen. Vandaar mogen we aan de slag met een nieuwe telg: Shredder's Revenge!

 

De geteste versie is de PS4 versie gespeeld op PS5.

Verhaal


Shredder is wat van plan, maar daar zullen The Turtles, Master Splinter en zelfs April een stokje voor steken. Het verhaal dient eerder als setting voor de game, daarom krijgt dit onderdeel ook het gemiddelde van de andere.

Tijdens de game stoot je op allerlei oude bekenden, zoals Bebop en Rocksteady, Krang en zovele meer.Gameplay


De gameplay is waar het allemaal om draait. Onze vier schildpadbroers zullen sidescroll-gewijs hun voortgang maken doorheen foot soldiers, triceraton warriors, rock soldiers en zovele meer, met elke level een eigen eindbaas.

Concreet zal je moeten gebruik maken van de actieknoppen, waarmee je kan springen, ontwijken, aanvallen en - als het metertje voldoende opgeladen is - speciale aanvallen uitvoeren. Toch zal je wat meer moeten nadenken dan enkel button bashen, want ontwijken is soms zeer belangrijk.

Eén van de grote pluspunten van de game is dat je deze met meerdere spelers kan aanvatten. Je kan offline tot met vier, en online tot zes spelen, en dat is totnutoe ongezien. Wel moet je er dan bij nemen dat het schermgeweld vrij chaotisch wordt.

Elk personage heeft ook zijn kans om te upgraden/levelen. Hierdoor wordt de levensbalk, of speciale energiebalk uitgebreid, of zal je in staat zijn om nieuwe aanvallen uit te voeren. Dit is allemaal mooi gebalanceerd en zet aan tot het herspelen van de levels met een andere schildpad.Graphics & Sound


De spelbeelden doen ons denken aan de tijd van vroeger. Verwacht zeker geen afgelikte beelden, maar een mooie ode aan een vervlogen tijdperk. In het begin even wennen, maar nooit storend. Op auditief vlak krijg je wat je kan verwachten: leuke tracks met daarbijhorende gamegeluiden.

Conclusie


Wie in een nostalgische bui nog eens met The Turtles aan de slag wil, kan gerust Shredder's Revenge aanschaffen. Hou wel in het achterhoofd dat het avontuur na een handvol uurtjes afgelopen is, maar je kan natuurlijk elk personage opwaarderen, samen met een vriend naast jou, of online ver weg.

Pluspunten


  • Eenvoudige, maar solide gameplay
  • Mogelijkheid om met veel vrienden te spelen


Minpunten


  • Korte speelduur
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
7.8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
6/10

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Release
di 14 sep, 2021
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4 ps5
Uitgever
Dotemu
Ontwikkelaar
Tribute Games

Score

Verhaal
7.8/10
Gameplay
9/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
6/10