Koala Kart

Koala Kart

Klaar om met je koalavrienden te racen? Haal jij de beste verdubbelaar en haal je de eindstreep, of hang je vast aan de vislijn van een andere speler?

 

Doel van het spel


Als eerste na drie ronden over de finishlijn rijden.

Setup


Iedere speler kiest een koalafiguurtje, daarbijhorend spelersbord en plaatst deze aan de startplaats op het parcours dat in het midden van de tafel ligt. We schudden de verrassingskaarten en iedere speler krijgt er twee en plaatst deze op zijn bord. Degene die met de gewone dobbelsteen het meeste gooit, is de startspeler.

Spelverloop


De eerste speler gooit beide dobbelstenen en maakt de vermenigvuldiging. Dit is het aantal vakjes dat je je koala mag verder zetten, op voorwaarde dat bij de vermenigvuldiger niet 'stop' gerold is, want dan ga je niet verder. De vergaarde verrassingskaarten kan je inzetten tussen het gooien van de dobbelstenen en het doorgeven ervan aan de volgende speler. Je mag ook alleen kaarten gebruiken die je reeds had in het begin van je beurt. De eventueel gebruikte kaarten komen terecht op de aflegstapel.

Een vakje delen met een andere koala mag en wanneer je over de finish rijdt, ontvang je ťťn finishvlagkaart. Deze plaats je op het daarvoor bestemd vakje op je spelerbord.

Op het parcours kan je wel wat tegenkomen, maar je kan ook de verrassingskaarten gebruiken.
  • Kom je terecht op een vraagteken, dan mag je een verrassingskaart nemen. Opgelet, als je er al drie hebt, dan moet je eerst eentje afleggen.
  • Met hartjes mag je je naast een speler zetten die maximaal zeven plaatsen voor je staat.
  • Met een bliksem -of turbokaart mag je nog eens rollen met beide dobbelstenen.
  • Met achteruit moet je de volgende beurt in de tegenovergestelde richting rijden.
  • De doornen zorgen ervoor dat de speler die er tegen rijdt niet alleen daar moet stoppen en zijn beurt beŽindigen, maar hij moet de volgende beurt ook overslaan.
  • Met een hengel haal je een speler bij jou die tot zeven vakjes verder staat.
  • Het hek zorgt ervoor dat de speler die er tegen rijdt zijn beurt direct moet beŽindigen.
  • Met de blaaspijp schiet je de banden van een tegenspeler die tot zeven vakjes van je verwijderd is kapot en moet die de volgende beurt overslaan.
  • De brug activeert de shortcut waardoor je enkele vakjes kan overslaan.

Opgelet: je kan geen kaart plaatsen op het bord waar een vraagteken op staat. Als die op een ander symbool geplaatst wordt, wordt dat deze beurt genegeerd. Kaarten die gespeeld worden, of waar spelers tegen botsen, gaan naar de aflegstapel.Materialen


Het parcours is gemaakt van dik en stevig, kwalitatief karton. Daarnaast hebben we twee grote houten, doch lichte dobbelstenen. De figuren zijn van prima plastic materiaal en een meerwaarde voor het spel.

Conclusie


Om het kort te zeggen: racen en onderweg elkaar wat pesten, daar komt deze Koalakart op neer. Je kan pech hebben met een 1x1 of veel geluk met 3x6, maar opgelet, wie zich vooraan de race bevindt, wordt ook al snel het doelwit. Dit is een leuk familiespelletje, ook voor de kleinsten onder ons.

Overzicht


Speelduur Ongeveer een half uurtje, zwaar afhankelijk van het aantal spelers
Aantal SpelersTwee tot zes
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
Voor wie?Voor ieder die kan vermenigvuldigen tot 3x6


Wij danken Tucker's Fun Factory voor het ontvangen van een reviewexemplaar.

Steun playstationclan.be