Pure Farming 2018

Iedereen kent het, het platteland. Maar wat doen al die boeren toch? Zijn ze de hele tijd opzoek naar vrouwen (Boer zoekt vrouw) of is het 24/7 heel hard werken? Daar gaan we achter komen in de simulatiegame Pure Farming 2018!

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Pure Farming 2018 kent drie gamemodi. In de modus Campaign word je via een aantal opdrachten rustig uitgelegd hoe het werkleven als boer in Pure Farming 2018 eruit ziet. Deze opdrachten kan je op je dooie gemak uitvoeren aangezien er totaal geen druk op zit. Voor het correct afronden van de opdracht ontvang je geld, wat je later weer kan gebruiken om betere tractoren of benodigdheden zoals bijvoorbeeld aanhangers of graansilo’s te kopen. Via zijmissies kan je collega-boeren helpen om zo een extra zakcentje te verdienen. Mocht je na verloop van tijd jezelf boers genoeg vinden, dan kan je overstappen naar de modus Challenge. In deze modus krijg je nagenoeg dezelfde opdrachten voorgeschoteld als in Campaign, maar in Challenge zit de uitdaging erin om deze opdrachten binnen een bepaalde tijd af te ronden. Als laatste modus hebben we Free Farming. De naam zegt het al, je kan je eigen startkapitaal kiezen en naar eigen hartenlust gaan boeren.

 

Pure Farming 2018 speelt zich af in vier landen. De basis van deze game ligt in de staat Montana, USA. Vanuit Montana kan je reizen naar Italië, Japan en Colombia. Deze laatste drie zijn qua oppervlakte een heel stuk kleiner waardoor het nagenoeg niet interessant is om in deze gebieden te gaan boeren. Wat daarnaast heel opmerkelijk is, is dat alle vier de gebieden behoorlijk weinig leven bevatten op de achtergrond. Er lopen wel wat mensen rond en er rijden wel wat voertuigen maar daar kan je niet mee interaheren.

Qua werkmateriaal is de keuze uitgebreid. Zo kan je diverse tractoren, aanhangers en andere boerenbenodigdheden kopen. Ook het Nederlandse vrachtwagenmerk DAF is vertegenwoordigd in deze game. Aan de besturing van de voertuigen is niets op aan te merken. Voor je het in de gaten hebt scheur je met je tractor over de velden.

 

Naast het verbouwen van je velden kan je ook vee, zoals koeien en varkens, fokken. Het doel van het fokken is om je dieren naar een dusdanige conditie te brengen zodat je deze kan verkopen aan bijvoorbeeld een steakhouse of hamburgertent.

Graphics & Sound


De voertuigen zien er aan de binnenkant gedetailleerd uit, maar algemeen valt Pure Farming 2018 grafisch gezien tegen. Op de Playstation 3 zou de rest van de game er goed hebben uitgezien, maar voor een Playstation 4 game is het middelmatig. Met het geluid van de voertuigen is het dik in orde en daar houdt het dan bij op. Het enige andere geluid in de game zit het in het hoofdmenu en in het laadscherm.

 

Conclusie


Pure Farming 2018 is een leuke simulatiegame die je laat inzien dat het boerenleven uit hard werk bestaat. Het laat duidelijk zien wat er allemaal op een akker dient te gebeuren alvorens er weer wat nieuws opgroeit. Op het grafisch gedeelte valt de game tegen, maar mocht je dit voor lief nemen, dan is Pure Farming 2018 een game waar je heel veel uren boerenplezier uit kan halen.


Pluspunten


  • Inzicht in het boerenleven
  • Uren speelplezier
  • Gedetailleerde voertuigen


Minpunten


  • Wereld voelt ‘leeg’ aan
  • Grafisch ondermaats
Reviewer: Vinsanity

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
8/10

Pure Farming 2018

Release
di 03 apr, 2018
Genre
Simulator
Platform
ps4
Uitgever
Techland
Ontwikkelaar
Techland

Score

Verhaal
6.8/10
Gameplay
7/10
Grafisch
6/10
Geluid
6/10
Duur
8/10