Rogue Aces

Bepaalde genres zijn quasi uit het assortiment aan videogames verdwenen, zoals het shoot ‘em up-genre, en dat kan wel eens aan de evolutie van de gebruikte hardware liggen. Gelukkig voor arcadeliefhebbers zijn er nog ontwikkelaars die af en toe een ouderwetse (indie)titel op de markt brengen, zoals Rogue Aces.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Aangezien er geen verhaal is krijgt dit onderdeel het gemiddelde van de andere delen.

Gameplay


Na een kleine tutorialmodus te hebben doorlopen, kom je meteen in de actie van Rogue Aces terecht. Jij beschikt over drie gevechtsvliegtuigen en moet in een arcade-achtige modus missies voltooien die willekeurig (er zijn er 100 in totaal) worden voorgeschoteld. Met een vliegtuig hoor je van je basis te vertrekken om er afwisselend andere vliegtuigen mee neer te halen, bommen te gooien op andere militaire basissen of aan gigantische dogfights deel te nemen. Geen enkele missie is dezelfde, tenzij je ze alle 100 hebt doorlopen na verloop van tijd, waarna je telkens terug naar je basis vliegt. Kom je niet tot landen of word je zelf neergeschoten, dan kan je tot drie maal toe overleven door je parachute te openen en een nieuw vliegtuig te nemen. Lukt dat niet, dan hoor je vanaf het hoofdmenu terug te starten en zo, aan de hand van experience points, telkens verder in de game te komen.Je vliegtuig besturen, doe je met de heel erg gevoelige linkerjoystick. Rogue Aces is met andere woorden niet heel gemakkelijk en voor wie de campagne heeft doorlopen, is er nog een veteraanmodus beschikbaar die de moeilijkheidsgraad de hoogte injaagt. Uiteindelijk draait het allemaal rond gewenning en kom je, net zoals bij een gedrocht als Flappy Bird, steeds beter. De kleine game, om en bij de 300MB groot, kent voorts nog enkele kleinere modi zoals Time Attack en Survival om de speelduur te verlengen.

Graphics & Sound


Wie indertijd games als Metal Slug en de betere SHMUP-titels heeft gespeeld, zal blij zijn dat Rogue Aces hetzelfde arcadegevoel biedt. Van de grafische elementen tot het geluid; het plaatje bij de titel is compleet en zal vooral retrogameliefhebbers kunnen bekoren.

Conclusie


Het hoeven niet altijd kleppers van formaat te zijn waar we onze PS4 (of Vita, want daar is de game ook speelbaar op) voor opstarten. Rogue Aces bewijst zonder al te veel rond de pot te draaien dat het als indie-titel ook voor de nodige uurtjes spelplezier (al dan niet tussendoor) kan zorgen en is zeker aan te raden aan retrogameliefhebbers.

Pluspunten


  • Vlotte (arcade) gameplay
  • Ideale missiestructuur


Minpunten


  • Overgevoelige besturing
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Rogue Aces

Release
do 12 apr, 2018
Genre
Race
Platform
ps4
Uitgever
Curve Digital
Ontwikkelaar
Infinite States Games

Score

Verhaal
7/10
Gameplay
7/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10