Injustice 2 Legendary Edition

Injustice 2 komt er, net zoals MKX, met een uitgebreide versie die de originele game bevat en alle reeds beschikbare DLC. Tijd om die vechthandschoenen nog eens vanonder het stof te halen?

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Omdat er aan het verhaal van de oorspronkelijke Injustice 2 niets veranderd is, verwijzen we daarvoor naar de originele review.

Gameplay


Op vlak van gameplay zijn er uiteraard wel enkele wijzigingen op te merken. Hetgeen wat het meest opvalt zijn de extra personages, waaronder gastvechters Raiden en Sub-Zero, en meerdere bekende en minder bekende personages uit het DC-universum zoals Starfire en The Atom. Zelfs de Teenage Mutant Ninja Turtles vechten mee aan jouw zijde - of net niet! Naast de uitbreiding van vechters zijn er ook nog allerlei optionele cosmetische veranderingen in deze versie vervat.
Wat is er verder zoal veranderd na een jaartje? De level cap is verhoogd tot 30 - waar die vroeger 20 was - en daarmee kan je ook opnieuw een vaardigheid vrijspelen. Let wel op, de meeste van deze vaardigheden komen ook met een nadeel. Je kan bijvoorbeeld je statistiek 'Strength' een boost geven, maar zal moeten inboeten op één van de andere vlakken. Eén van de grote kenmerken van Injustice 2 was het grinden, want geef toe, wie wil nu niet die epische uitrusting behalen, met daarbij gepaard de vele voordelen? Met deze Legendary Edition krijg je een nieuw Multiversum, en wat voor één! Hier kan je legendarische uitrusting verdienen, maar om zelfs kans te maken, of te kunnen deelnemen, moet je er heel wat uren insteken.

Dit multiversum is opgesplitst per personage, en de eisen zwieren nogal uit de pan en zullen alleen voor de die hards zijn. Enkele voorbeelden uit het gamma van eisen zijn: één miljoen credits uitgeven, een hoop epische uitrusting opofferen, 1000 minuten met dat personage spelen, en ga zo maar door. Met een zes à zeven eisen speel je dan één evenement vrij, en zo zijn er per personage wel enkele. Het is zelfs te gek als je een hondertal keer een match moet beëindigen met een specifieke combo! Zoals gezegd: enkel voor de die hards. Het lijkt al een herculeswerk om slechts één van deze multiversa te winnen, laat staan vrij te spelen.Conclusie


Voor wie destijds voor één of andere reden Injustice 2 heeft laten liggen, kan met deze basisgame én alle uitbreidingen uiteraard aan de slag. Wil je alles spelen en gaan voor epische uitrusting, dan ben je al een behoorlijk tijdje bezig - ik klopte af in septemer/oktober met bijna honderd uur - maar als je gaat voor de legendarische multiversa zeg je best je job en je sociaal leven op!

Pluspunten


  • Wat reeds veel was, is nu nog meer!
  • Level 30 cap brengt nog een voordeel met zich mee


Minpunten


  • Legendarische multiversa voor velen onbegonnen werk
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10

Injustice 2 Legendary Edition

Release
ma 26 mrt, 2018
Genre
Vechten
Platform
ps4
Uitgever
Warner Bros. Interactive Entertainment
Ontwikkelaar
NetherRealm Studios

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
9.5/10
Grafisch
9/10
Geluid
8.5/10
Duur
10/10