South Park: The Fractured But Whole - From Dusk Till Casa Bonita

Casa Bonita kent menig South Park fan als het Mexicaans restaurant waar een dinertje voor Cartman het waard is om opgepakt te worden door de politie. Dit is ook de setting van de eerste verhalende uitbreiding van The Fractured But Whole. Met in het achterhoofd het deuntje 'Casa Bonita, Casa Bonita' starten we met deze DLC!

 

De geteste versie is de PS4 PRO versie.

Verhaal


Karen, de zus van Ken... eug Mysterion is ontvoerd door de Vamp Kids. Die houden ondertussen een heuse ceremonie - lees: verjaardagsfeestje voor Vampir, aka Mike Makowski - in Casa Bonita. Mysterion roept jouw hulp in om zijn zus te redden! Maar wat blijkt? Karen vindt het niet zo erg om bij de Kids te horen, dus moet zij waarschijnlijk onder één of andere vampierbetovering staan. Of is er meer aan de hand?

Gameplay


Nog voor je het restaurant binnengaat krijg je het al aan de stok met anderen. Hier wordt onmiddellijk duidelijk dat je beschikt over nieuwe krachten, van de Netherborn-klasse. Dit zijn krachten rechtstreeks afkomstig uit de diepste hoekjes van de hel! Naast deze krachten krijg je er ook nog een nieuwe buddy bij, en dit uit onverwachtse hoek. Goth Henrietta is het beu dat ze steeds vergeleken wordt met de Vamp Kids en kiest resoluut jouw zijde. Dit personage, en diens krachten, voelen wel wat overpowered aan, want gedurende de volledige DLC heb ik het nooit echt benauwd gekregen, dankzij de helende werking van euhm ... Satan.

Naast de nieuwe klasse en buddy krijg je ook nog een nieuwe omgeving voorgeschoteld. Het restaurant biedt naast het eetgedeelte ook nog een kindergedeelte, een arcadeplek, de grot van Black Bart, enzovoort. Uiteraard blijft de gameplay uit de hoofdgame behouden: gevechten aangaan en je weg zoeken door minipuzzels op te lossen. Bovendien kan je hier ook weer tijd spenderen aan enkele minigames in de arcadehal, of de wensen inlossen van willekeurige mensen zodat je met hen een selfie kan maken.

Er is wel een minpuntje in deze DLC, en dat is dat je jouw party zelf niet kan veranderen. Het is een vast clubje van jezelf, Mysterion, Henrietta en ... The Coon. Verder wordt er ook weinig gebruik gemaakt van de extra krachten die sommige vrienden hebben, om je voortgang te bieden in het puzzelelement. Hier had wat meer afwisseling en diepgang in mogen zitten.

Conclusie


Deze uitbreiding zit vervat in de seizoenspas, in de Gold Edition of kan je apart kopen voor een €12. Een hoge prijs, vooral als je weet dat je na een drietal uur al klaar bent met het avontuur. Toch is er weer een hoop plezier te beleven en krijg je hier en daar een onverwachtse wending in het verhaal. Don't be ignorant!

Pluspunten


  • Leuke verhalende uitbreiding
  • Nieuwe klasse en daarbij horende buddy


Minpunten


  • Aan de korte kant
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
7/10

South Park: The Fractured but Whole

Release
di 17 okt, 2017
Genre
RPG
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Obsidian

Score

Verhaal
8.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
10/10
Geluid
10/10
Duur
7/10

South Park: The Fractured but Whole kopen?