The American Dream

Er kunnen maar niet genoeg VR-games voor de PlayStation 4 worden ontwikkeld wat ons betreft en gelukkig zijn kleinere studio’s druk bezig zichzelf aan de hand van kleinere, doch interessante, titels te bewijzen. Samurai Punk doet zo ook een poging en hoopt met The American Dream te scoren.

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


Zoals veel VR-games kent ook The American Dream geen echt verhaal. Ontwikkelaar Samurai Punk focust zich vooral op gameplay, maar combineert het met een Amerikaanse setting en heel veel satire. Zo wordt er altijd gelachen met het feit dat Amerikanen wapens zien als de oplossing voor alles en nu mag jij dat in VR naspelen. Je doorloopt het leven van een normale Amerikaanse burger, vanaf de leeftijd van een baby tot je tienerjaren, je eerste job, en ga zo maar verder. Het grappige is dat alles in de game echt moet worden opgelost met wapens. Je moeder voedt je met beide handpistolen in de hand, burgers bakken in het restaurant op je zestien doe je door, jawel, met pistolen op hamburgers te schieten en zelfs in de carwash moet je de vuile modder van je wagen knallen. Je kan het je zo gek niet bedenken of men laat het je doen in The American Dream.Gameplay


The American Dream moet het van twee zaken hebben: diens grappige taferelen en vooral de gameplay. Alles draait om schieten in het spel en daar zal je niet alleen twee Move-controllers voor nodig hebben, maar ook een scherp oog. Naargelang je in-game leeftijd en periode in je Amerikaans burgerschap zal je met allerlei wapens leren schieten. Zo start je met gewone pistolen in elke hand, die je ook telkens zal moeten herladen in ware Max Payne-stijl, en leer je gaandeweg ook met een rifle schieten, uzi’s, etc. Afhankelijk van het wapen zal je de te verrichten handelingen moeten gewend geraken, zoals je linkerhand gebruiken ter ondersteuning van een sniper rifle om vervolgens deftig te kunnen mikken, tot het virtueel vastnemen van een shotgun om zoals in het echte leven het herlaadmanoeuvre uit te voeren. Na elk hoofdstuk zal je een score krijgen waar andere wapens mee kunnen worden gekocht.

Graphics & Sound


Op vlak van graphics en geluid volgt The American Dream de standaard bij VR-games; geen (oog)verbluffende effecten, maar eerder een simulator-achtige aanpak waarbij graphics en geluid het minst belangrijke element zijn. Gameplay primeert duidelijk en dat is bij deze game bijlange zo erg nog niet.Conclusie


Amerika, het land van belofte… en wapens natuurlijk! Samurai Punk lacht met het gegeven in een jaren ’80 stijl waarbij jij in de huid kruipt van een Amerikaan die alles oplost met wapens. Schieten was nog nooit zo grappig en ergens is het ook wel een beetje heel erg fout. Toch weet de game eigenaars van een PlayStation VR voor enkele uurtje te entertainen, mét succes.

Pluspunten


  • Heel erg grappig en vergezocht
  • Schieten gaat vlot


Minpunten


  • Gebrek aan replay value
Reviewers: JohnCena

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10

The American Dream

Release
ma 12 mrt, 2018
Genre
VR
Platform
ps4
Uitgever
Samurai Punk
Ontwikkelaar
Samurai Punk

Score

Verhaal
7.5/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
7/10
Duur
6.5/10