The Witch and the Hundred Knight 2

NIS America kent ook in onze contreien heel wat fans van hun franchises en besloot, gelukkig voor ons, na het succes met de eerste The Witch and the Hundred Knight-game het vervolg een jaar na de Japanse release eindelijk bij ons uit te brengen. Wordt het opnieuw een succesverhaal?

 

De geteste versie is de PS4-versie.

Verhaal


In tegenstelling tot heel wat sequels hoeven nieuwkomers zich geen zorgen te maken. The Witch and the Hundred Knight 2 distantieert zich namelijk van de eerste titel en introduceert een nieuw verhaal. De wereld van Kevala wordt geteisterd door de zogenaamde Witch's Disease, een ziekte die toeslaat bij kleine kinderen. Eenmaal geïnfecteerd verschijnt er een derde oog op hun voorhoofd, waarna ze – bij het openen ervan – veranderen in een heks. Helaas voor Amalie wordt haar kleinere zus Milm getroffen door de ziekte en verliest ze haar aan de heks Chelka die Milms pop ineens omtovert in de Hundred Knight. Jij mag nu als trouwe dienaar Chelka helpen de wereld te vernietigen, of toch niet? Als Hundred Knight beschik je over een eigen willetje en stiekem weet je dat je beter Amalie helpt om Chelka uit het lichaam van Milm te verdrijven. Aan jou nu om die taak te volbrengen in een geschifte wereld, waar actie met dialoog wordt afgewisseld.

Gameplay


J-RPG’s kunnen naast de drukke dialogen vaak ook voor heel wat verwarring zorgen door honderd gameplay-elementen te combineren en er één geheel van te maken, dat vervolgens aan de hand van vijf uur durende tutorials moet worden uiteengelegd. The Witch and the Hundred Knight 2 heeft er iets van weg, maar probeert het toch nog eenvoudig te houden. Je personage bezoekt steden, bossen en kerkers en komt gaandeweg tal van vijanden tegen. Deze kan je meteen tekeer gaan met de beschikbare wapens of gewoon negeren om sneller op je bestemming te geraken. Wil je het gevecht aan gaan, om toch maar wat XP te verdienen en sterker te worden, dan is het nodig om voor jezelf uit te maken met welke wapens je dit wil doen. Hundred Knight heeft een kleine inventory waarbij jij kan kiezen met wat hij combo’s kan maken op het strijdveld. Daarnaast zal je ook gaandeweg nieuwe aanvallen vrijspelen om nog meer schade aan te richten. Extreem welkom bij de vele baasgevechten.
Graphics & Sound


Visueel valt er niks op aan te merken aan The Witch and the Hundred Knight 2, vermits de game geen upgrade heeft gekregen vergeleken met diens voorganger. Dat is lang niet erg, de werelden zien er mooi uit én het aantal frames per seconde blijft behouden, en ook op vlak van stemmenwerk kunnen we tevreden zijn. Alle dialogen zijn ingesproken, wat een verrassing van jewelste is en getuigt van inzet door NIS America. Het westerse publiek mag tevreden zijn.

Conclusie


The Witch and the Hundred Knight 2 is een geslaagde opvolger en combineert een nieuw interessant verhaal met ingesproken dialogen (van niveau) en een diepgaand, doch gemakkelijk gameplaysysteem. Niet enkel J-RPG-fans zullen hun gading bij de titel vinden, maar wie vooral actie verwacht, zal dan wel de vele tussenscènes er moeten bijnemen.

Pluspunten


  • Geen voorkennis nodig van eerste game
  • Veel gameplay-elementen
  • Ingesproken dialogen


Minpunten


  • Bij momenten heel chaotisch
Reviewer: JohnCena

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

The Witch and the Hundred Knight 2

Release
vr 30 mrt, 2018
Genre
RPG
Platform
ps4
Uitgever
NIS
Ontwikkelaar
NIS

Score

Verhaal
8/10
Gameplay
8/10
Grafisch
7/10
Geluid
8/10
Duur
8/10