Assassin's Creed Rogue Remastered

Assassin's Creed Rogue is één van de Creed-games die misschien onder jouw radar is gevlogen, omdat het uitkwam in een periode waar de overgang van PS3 naar PS4 volop aan de gang was, en waar Ubisoft twee AC-games tegelijkertijd uitbracht. Loont het de moeite om deze onder de loep te nemen of niet?

 

De geteste versie is de PS4 versie.

Verhaal


We ontmoeten Shay Patrick Cormac, een net ingewijde sluipmoordenaar. Shay wordt op rooftocht gestuurd, richting de Tempeliers om enkele 'stukken uit Eden' te stelen, want zo'n macht in de handen van de slechterik, dat kan natuurlijk niet. Toch begint Shay zich vragen te stellen over de manier waarop de sluipmoordenaars hun doel willen behalen. Volgens hem heiligt het doel niet de middelen, en dat maakt hij ook duidelijk aan zijn mentor.Rogue was één van de games die de handelingen van zowel sluipmoordenaars als tempeliers (Abstergo) anders benaderde. Wit en zwart verwaterden beide in een grijze zone. Dit was al een tijdje aan de gang, want degenen die Ezio indertijd doodden, leken ook nog de slechtste niet. Dat maakt dat deze Rogue misschien zelfs het beste verhaal onder zijn vleugels heeft.

Gameplay


Voor degenen die het laatste avontuur van Bayek gespeeld hebben, zal het opnieuw even aanpassen worden, al hebben we al snel het gevoel van weleer in de handen. Rogue was de opvolger van Assassin's Creed III en Black Flag. Je kan de gameplay dus het beste vergelijken met de AC-games met Connor in de hoofdrolJe kan de gameplay dus het beste vergelijken met de AC-games met Connor in de hoofdrol, maar met een groter maritiem gedeelte. Je zal frequent een schip kapen om vervolgens de goederen te gebruiken of te verkopen, om vervolgens besneeuwde boomtoppen te beklimmen alsof het je tweede aard is.

Een uniek gameplaygedeelte voor deze game is het opgejaagd worden door de medesluipmoordenaars. In de vorige delen van de reeks was er een heus online gedeelte, waarbij je gefluister hoort wanneer er een tegenstander in de buurt is. Deze gameplay is op een offline manier geïmplementeerd in Rogue, wanneer er één van je voormalige vrienden in de omgeving vertoeft.
Daarnaast is er nog de typische gameplay van weleer. Je kan winkels bezoeken om Shay en zijn schip - de Morrigan - op te waarderen, gebruiksvoorwerpen vervaardigen zoals in AC III, en bootje varen om nieuwe gebieden verkennen zoals in Black Flag ... We herkennen het allemaal.

Graphics & Sound


Op grafisch vlak was Assassins Creed Rogue op de vorige generatie de standaard, maar met die kwaliteit moet Ubisoft nu niet meer afkomen. Er is daarom flink wat gesleuteld op grafisch vlak. We krijgen niet de top die momenteel beschikbaar is, maar zeker beter dan op de PS3-generatie. Op auditief vlak krijgen we de typische gamegeluiden en het sappige accent van Shay, wat zeker niet misstaat. Net zoals bij de vele Creeds: weinig om kritiek op te geven, maar ook weinig dat er echt uitspringt!

Conclusie


Op vlak van gameplay breekt deze Rogue zeker en vast geen potten. Deze remaster is er vooral voor diegenen bij wie deze game destijds onder de radar is gevlogen en voor gamers die op zoek zijn naar de AC-games met de betere verhaallijn. Wie Bayeks avontuur achter de rug heeft zal zich opnieuw even moeten aanpassen, maar dat is voor een doorgewinterde sluipmoordenaar geen probleem.

Pluspunten


  • Het verhaal
  • Nostalgie


Minpunten


  • Weinig vernieuwing, ook destijds, van gameplay
Reviewer: Heer_Vonck

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10

Assassin's Creed Rogue Remastered

Release
di 20 mrt, 2018
Genre
Actie / Avontuur
Platform
ps4
Uitgever
Ubisoft
Ontwikkelaar
Ubisoft Montreal

Score

Verhaal
9/10
Gameplay
8/10
Grafisch
8/10
Geluid
8/10
Duur
8/10